Quantcast

Nästa match (Premier League)

Chelsea klubbmärke Chelsea (H)

torsdag 04 mar 21:15

– Den här killen älskar fotboll!

Bild till nyheten

Ex-röde Sergi Canos vittnar om att Luis Suarez satte en hög standard gällande arbetsmoralen i Liverpooltruppen.

Sergi Canos anslöt 2013 till Liverpool och fick trots att han endast var 16 år gammal träna en hel del tillsammans med seniortruppen som då tränades av Brendan Rodgers.

Canos berättar i en intervju med Goal om hur Luis Suarez gjorde ett intryck på honom med sin enorma vilja att spela fotboll. Suarez hade skadat tån i en match under helgen men gjorde ändå allt för att få träna med laget på måndagen.

– Han var helt fantastisk. Under min första träning minns jag att jag tänkte att detta alltså är Luis Suarez, som sprutar in mål varje helg och tjänar jag vet inte hur mycket pengar, men han tränar alltså på det här sättet på en måndag?

– Jag var väldigt god vän med José Enrique och alla spanjorer brukade äta frukost tillsammans innan träningen. Vi såg att Luis hade problem med en tånagel. Jag vet inte vad som hade hänt, men han haltade. Jag minns att Enrique sa till honom att det var måndag och att han borde stå över träningen. 

– Luis sa att han kanske skulle göra det men att han skulle prata med fysioterapeuten först. Sedan gick han ut och tränade, trots att han haltade. På en måndag! Laget hade spelat på lördagen. Jag minns att jag var imponerad när jag åkte hem. Jag tänkte att den här killen älskar verkligen fotboll!

– Han sa bara att han inte kunde sitta inne. "Jag vill bara gå ut och träna med er."

– Vi sa "okej, men vad är poängen med det?"

– I efterhand har jag förstått att han hade en poäng. Det var anledningen till att standarden var så hög i Liverpool på den tiden. 

Suarez satte standarden högt på flera håll under sin tid i Liverpool. Totalt gjorde han 82 mål på 133 framträdanden och tog hem priser som guldskon 2013/14 samt årets spelare i Premier League.

För Canos blev det endast ett Premier League-framträdande för Liverpool innan han 2016 lämnade för spel i Norwich. Efter bara ett halvår hos "kanariefåglarna" gick han till Brentford där han fram tills idag har gjort 145 framträdanden. 


Sergi Canos har blivit en centralfigur för Brentford som på senaste tid har varit ett topplag i the Championship.

Bannerbild