Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

"Jones är inte framtiden - han är nutid"

Bild till nyheten

Läs vad brittisk media skriver efter Liverpools säkra 2-0-seger mot RB Leipzig som ger dem ett mycket fint utgångsläge inför returen.

James Pearce, The Athletic:

James Pearce väljer att fokusera på Curtis Jones, mittfältaren som gått från ungt löfte till startspelare i de stora sammanhangen.

"Ett år har passerat sedan Curtis Jones skrev in sitt namn i Anfields historieböcker. 19 år och fem dagar gammal blev han mot Shrewsbury Town den yngste lagkaptenen i Liverpools historia. Det var en känsla av stolthet för spelaren, men med tanke på att Jürgen Klopp gett hela seniorlaget ledigt så betydde det inte lika mycket som det skulle kunna ha gjort."

"Vad mittfältaren har gjort sedan dess är av mer betydande vikt. Under de senaste 12 månaderna har han tagit ett enormt kliv från att vara en lovande ung talang som fick chansen i de inhemska cuperna till att få förtroendet av Klopp att starta när matcherna gäller som allra mest. Potentialen realiseras. Han är inte längre framtiden för Liverpool, han är nutid."

"Hans 40:e framträdande för klubben, som kom i den morallboostande segern mot RB Leipzig, var hans bästa insats så här långt."

"Jones visade upp en mognad bortom sin egna ålder och hjälpte Klopps lag att resa sig upp igen efter tre raka förluster."

"Det var talande att Klopp valde att byta ut, en förvisso bättre än tidigare presterande Thiago, istället för Jones. Jones har blivit utbytt mot Manchester City vid ställningen 1-1 och även i slutet av Leicester-matchen då Liverpool fortfarande var i ledningen. Vid båda tillfällena gick det sämre utan honom. Denna gång var han kvar ute på planen hela matchen och såg till att det inte skedde någon sen twist."

Neil Jones, Goal.com:

"För ett lag i kris var detta precis vad doktorn rekommenderade. De kanske har haft problem inhemskt, men europaspel har alltid tagit fram det bästa från Liverpool."

"Nu har Jürgen Klopps lag en fot i kvartsfinalen efter 2-0-segern i första mötet."

"The Reds var självsäkra och kliniska hela matchen igenom och förtjänade segern, som säkrades tack vare mål av Mo Salah och Sadio Mané. Vid halvtid har de nu två bortamål med sig och de har total kontroll på fighten."

"Salah har nu gjort 24 mål den här säsongen om man räknar in alla turneringar, fler än han mäktade med på hela förra säsongen."

"Med 118 fullträffar är han nu jämsides med Ian St John på listan över Liverpools bästa målskyttar. Endast 12 spelare är före Salah och med den form han uppvisar så vore det inget konstigt om han passerat åtminstone tre av dem innan säsongens slut. Han är verkligen en exceptionell fotbollsspelare."

"Det kommer att göra Klopp glad att laget höll sin första nolla på åtta matcher. Ozan Kabak såg lugn ut under sin europeiska debut för klubben bredvid Jordan Henderson som fortsätter göra det bra som mittbacksvikarie."

"Vem vet, kanske är det ännu ett härligt Champions League-äventyr som är på gång? Konstigare saker har hänt, det är ett som är säkert."

Darren Wells, Mirror:

"Liverpool lade de inhemska problemen åt sidan och tog en stabil seger mot RB Leipzig i Ungern."

"Efter flera matcher med sämre prestationer hade Liverpool hungern tillbaka. Från första stund såg de ut att vara inställda på hårt jobb. De pressade Leipzig med den lilla extra gnutta energi som saknats, det såg nästan ut som att de hade någonting att bevisa."

"Jordan Henderson satte ständigt bollen i rullning i högt tempo och Liverpool gjorde det bra som lyckades spela sig ur Leipzigs press samtidigt som de själva lyckades med den press de satte."

"Kabak hade en otursam debut i helgen och hade därmed ögonen på sig i den här matchen, men den unge mittbacken klarade Champions League-provet alldeles strålande. Det var ett försvarsspel där han gick tillbaka till grunderna tillsammans med Henderson."

"Kabak kunde starta uppspel från sin backlinje och såg sällan ut att hamna i problem. Det var ett mycket positivt tecken för laget."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Liverpool såg mer ut som sig själva i Budapest när de tog ett enormt kliv mot en tredje kvartsfinal på fyra säsonger."

"Med Everton som står på tur var detta den perfekta uppvärmningen för Liverpool då de fyllde på tanken med en stor dos av självförtroende."

"Derbyt kan dock vänta, vad som borde reflekteras över är vad den här prestationen kan betyda för Liverpool, vars status i Europa är skyhög."

"Ser man framåt mot kvartsfinalerna är det inget lag som skulle vilja möta Klopps Liverpool om de nu bygger vidare på detta under våren. Om de slutför jobbet den 10:e mars kommer de att kunna gå rakryggade med huvudet högt in till lottningen."

"Champions League-miljön var en förändring som verkade vara välbehövlig för Liverpool, men de måste nu använda detta som en språngbräda för bättre resultat hemma i England också. Nästa utmaning är som sagt Merseysidederbyt."

Bannerbild