Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

Osannolikt med returmöte på Anfield

Bild till nyheten

Det är fortsatt oklart på vilken arena returmötet mellan Liverpool och RB Leipzig kommer att spelas på, men det ska vara troligt att den flyttas från Anfield.

Coronaläget i Europa har lett till en del problematik när det gäller det Champions League-spel som drar igång i veckan.

Liverpool ska på tisdag resa till Ungern och Puskas Arena för att ta sig an RB Leipzig i den första av två åttondelsfinaler, detta på grund av att tyska reserestriktioner inte tillåter människor från Storbritannien att resa in i Tyskland utan två veckors karantän.

Dessa restriktioner ser ut att påverka även returmötet som enligt ursprungsplanen ska spelas på Anfield 10 mars. Men någon retur på Anfield verkar inte bli av, det menar ESPN:s Derek Rae som på sin Twitter citerar Kicker. 

Enligt Rae har Uefa bett Liverpool att börja söka efter alternativa spelplatser för returen.  Anledningen till att matchen troligtvis flyttas utanför Englands gränser är att RB Leipzig skulle tvingas sitta i karantän i Tyskland i 14 dagar när de återvänder från en match i England. Detta skulle leda till att laget missar två inhemska matcher på grund av karantän, två matcher som blir svåra att få in i kalendern under säsongsavslutningen.

Just nu gäller de tyska reglerna endast fram till 5 mars, men Rae menar att det är mycket troligt att de förlängs. 

"Uefa vill ha klart vilken som blir spelplatsen 1 mars. Skulle den spelas i ett annat land måste Leipzig betala 300 000 euro till Liverpool i kompensation eftersom att det är tyska regler som leder till matchflytten."

Bannerbild