Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Klopp inför Leicester

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har uppdaterat med senaste nytt inför lördagens match mot Leicester City. Här kan du se presskonferensen samt en textad sammanfattning.

Jürgen Klopp om Jamie Vardy:

– Det är en rejäl utmaning att spela mot en anfallare som Jamie (Vardy), men det handlar om att försvara med hela laget. Vi måste stoppa passningarna till honom. Det är en tuff motståndare, särskilt med tanke på hans snabbhet.

Om mittbacksläget:

– Vi har nu fått ännu fler träningar med nyförvärven där vi har kunnat jobba med defensiven, men vi har också andra spelare tillgängliga. Nat Phillips har gjort det bra, likaså Hendo. 

Om Fabinho:

– Fabinho kommer inte att komma till spel till den här matchen, han har lite problem med en muskel. 

Klopp fick sedan en fråga om huruvida brassen kommer vara tillgänglig mot RB Leipzig och Everton nästa vecka.

– Jag vet inte ännu, vi får se. Jag vet faktiskt inte. 

Om känslan i truppen efter en tyngre period:

– Den är så bra som den kan vara. Det är inte så att vi går runt och skyller på varandra. Situationen har uppstått på grund av oss alla. Vi ska göra det här tillsammans. Det finns ingenting att oroa sig om att någon skulle peka finger mot någon annan.

– Vi flyger inte för tillfället och går runt och skrattar hela tiden på träningsanläggningen, men det finns ingenting dåligt att säga om stämningen. 

Om Brendan Rodgers och Leicester:

– Vi har inte mycket kontakt, men jag fick ett meddelande tidigare i veckan, men det handlade inte om fotboll. 

– Jag kunde inte respektera hans arbete mer. Jag har sagt det tidigare, alla kan se vilket jobb han gör med det där laget. De har en fantastisk trupp som tagit sig igenom en del skadeproblem de också.

– De är verkligen konkurrenskraftiga.

– Brendan och laget är självklart smarta nog att använda sig av erfarenheterna från förra säsongen för att utveckla sig ännu mer i år. 

Om att få spelarna att tro på sig själva igen:

– Det är helt normalt att vissa saker går ned lite om man inte får med sig de resultat man önskar.

– När det gäller rytmen så är det svårt, en del spelare har rytm medan andra inte har det, på grund av skadeläget.

– Jag såg ett lag fullt av självförtroende mot Manchester City, en match som är en av de svåraste man kan spela. Jag vet att det låter jättebra att prata om att man gjorde en bra match när man förlorar med 4-1, men för oss var det viktigt att få med oss de signaler vi fick. Vi förlorade inte matchen för att vi spelade dåligt, vi förlorade den på grund av individuella misstag, sådant kan hända.

– Jag tror inte att Leicester tar sig an den här matchen som att de ska möta ett lag utan självförtroende. 

– Jag nämnde självförtroende vid ett tillfälle och jag är inte glad över att jag öppnade den dörren..

Om Alisson:

– Vi hade ett litet samtal, han var inte glad över det som hände - såklart. 

– Det är viktigt att förstå att målvakter, under en lång karriär, kommer att göra misstag. Men för en målvakt av Alisson Beckers kvaliteter är det sällsynt och denna gång gjorde han två misstag i en och samma match.

– Vi har inte kritiserat Alisson, alla vet hur duktig han är. Nu är det snart match igen och han får chansen att spela på sin vanliga nivå igen.

Om träningsveckan:

– Det har varit bra, men vi måste visa det på lördag. Vi har en viktig träning idag där vi går igenom allt igen, inte så långt pass men av yttersta vikt. Det är inte alltid man har möjlighet till denna typ av träningar. 

– Leicester spelade i onsdags, men de roterade laget kraftigt.

Om Ozan Kabak:

Journalisten frågade om Klopp tror att det är lättare för honom att komma in i laget utan supportrar på läktaren.

– Han är fortfarande ung, men han är erfaren. Han har spelat inför fullsatta läktare i Tyskland, så jag tror inte det är något problem. 

– Men jag förstår vad du menar, om det är massor av folk på läktarna och man gör ett misstag så är det inte jätteroligt att höra reaktionerna, men han är erfaren.

Om Naby Keita:

– Det har handlat om en hamstringskada. Han är tillbaka ute på planen, men inte med laget. Han är i slutskedet av sin rehabilitering, men han är inte redo just nu.

Om Diogo Jota:

– Han är nära spel, men inte riktigt lika nära som Naby. Han tränar individuellt, men inte lika intensivt. Det kan röra sig om två eller tre veckor innan han är tillbaka i full träning, men jag är inte helt säker.

Bannerbild