Minamino imponerar i Southampton

Bild till nyheten Minamino imponerar i Southampton
Både lagkamrater och tränare Ralph Hasenhüttl har imponerats av Liverpoollånet Takumi Minamino sedan övergången genomfördes för en dryg vecka sedan.

Takumi Minamino lånades på transferfönstrets sista dag, något oväntat, ut till Southampton för resterande delen av säsongen 2020/21.

Anfallaren har haft svårt att få speltid i Liverpool under säsongens gång och Jürgen Klopp ser utlånet som en fantastisk möjlighet för spelaren att samla på sig fler Premier League-minuter och på så sätt hitta rytm och självförtroende.

Tiden i Southampton har börjat bra för Minamino, iallafall om man ska tro lagkamraten Nathan Redmond.

– Han har funnit sig tillrätta på ett bra sätt. De senaste dagarna har han verkligen visat sina kvaliteter på träning, citeras Redmond av Liverpool Echo.

– Han är en väldigt, väldigt fin person också. Han visade tydligt vilka kvaliteter han besitter i lördags när han slog till med ett fint avslut. Det är någonting vi behöver se mer av. Han bidrar med ökad konkurrens i truppen, han har kommit hit för att spela.

Målet som Redmond pratar om kom i 3-2-förlusten mot Newcastle och var ett vackert sådant:

Även Southamptons manager, Ralph Hasenhüttl, är glad över att ha Minamino i truppen.

– Förra vintern var jag besviken att vi inte kunde få hit en spelare som honom, han gick från Salzburg till Liverpool. Jag minns att han gjorde några fantastiska matcher mot dem i Champions League, säger österrikaren.

– Jag är säker på att han kommer att passa bra in i vårt spelsätt eftersom att han känner till vad vi är ute efter. Vi kommer använda honom i en position där han kan hjälpa oss på bästa sätt genom att fatta bra beslut, pressa, dribbla och förhoppningsvis göra några mål. 

– Det är bra att han kan förstå allt jag säger till honom, inte bara för att han förstår - jag tror hans tyska är bättre än hans engelska just nu - utan också för att jag kan förklara saker och ting tydligare när jag själv pratar tyska.

– Han är en fin kille och man kan omedelbart se vilka kvaliteter han besitter med bollen vid fötterna.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer