Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

– Måste säkra en CL-plats

Bild till nyheten

Jürgen Klopp understryker vikten av att först och främst säkra en plats bland de fyra bästa lagen för att kvalificera sig till nästa års upplaga av Champions League.

Tabelltoppen i Premier League är jämnare än på mycket länge. Liverpool har efter en period av tyngre resultat halkat ned till en fjärdeplats och om Everton vinner sin hängmatch passerar de Jürgen Klopp och Co.

Att det är jämnt i toppen innebär att det kommer bli en rejäl fight om de åtråvärda Champions League-platserna. Något som Klopp är väl medveten om.

– Den säsongen som vi kom tvåa med 97 poäng började jag inte tänka på ligatiteln förrän det stod klart att vi var klara för Champions League, säger tysken till Telegraph.

– Jag vet vad mitt jobb är och vad jag måste göra. Jag måste se till att laget säkrar en plats i Champions League och jag vet hur svårt det är. Det kommer att bli en tuff kamp om topp fyra-platserna den här säsongen, helt klart. Det har jag vetat om hela tiden, det har varit alldeles glasklart.

På de senaste fyra matcherna har Liverpool lyckats skrapa ihop tre poäng. 

– Fotbollssupportrar är inte den mest tålmodiga gruppen på jorden. De vill vinna varje fotbollsmatch. Jag är inte helt annorlunda, men jag har varit med tillräckligt länge för att veta att det kommer tyngre perioder.

– Detta är inte den tyngsta perioden jag varit med om i livet - det är inte ens i närheten av det. Vi måste vara tålmodiga. Vi har haft skador, vi har fortfarande skador, och vi måste hantera de problem vi har. Thiago gjorde en strålande match. En riktigt bra match, och det var hans tredje start för oss. Det finns fortfarande utrymme för förbättring när vi nu fortsätter att jobba tillsammans. 

– För mig är det inte så viktigt var vi är nu. Det viktiga är att vi har poängen och att vi är med där uppe. Jag pratade om fighten om Champions League tidigare. Vi har poängen och är med i gruppen av lag som slåss om det. Det är precis det vi måste göra. Det handlar inte om att "om vi inte blir mästare så är det inte roligt längre." Så är det inte. Vi kämpar för allt, det såg jag i den här matchen. Det är allt jag behöver veta.

Bannerbild