Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Senaste nytt inför Palace

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har delat med sig av sina tankar och funderingar inför lördagens lunchmatch på Selhurst Park.
Här hittar du videoklipp och en textad sammanfattning från presskonferensen.

Om att bli utsedd till världens bästa coach:

– Jag är både tacksam och förvånad. Jag förväntade mig inte det och trodde att Hansi Flick skulle ta det efter att ha vunnit allt. 

– Jag ville vara där för att visa min respekt efter en trevlig ceremoni förra året. Nu vet jag att de flesta tränare och spelare röstade på mig, medan media röstade på Hansi Flick. Det är ett speciellt ögonblick för mina tränare och mig. Jag skulle svara nej om du frågade om jag är världens bästa tränare, men jag har världens bästa stab  omkring mig. Det är trevligt.

Om beslutet att inte införa fem byten i PL men däremot nio spelare på bänken:

– Det är ingen kompromiss och jag vill inte skapa nya rubriker. Alla vet vad jag tycker om det. 

– Det var tio klubbar som röstade emot som inte handlar om Europaspel eller fördelar, bara om att ta hand om spelarna. De röstade emot det. De är ungefär de enda i Europa och världen som röstade emot. Jag vet inte hur många ligor som har fem avbytare, men det är de flesta. Och det måste finnas en anledning till det. Championship har gjort det också. Men det är inte mitt jobb att komma på ett svar varför.

Om när Thiago kan göra comeback:

– Vi har redan dragit några vitsar om att vi bör signera Thiago i januari. Han närmar sig, men vi ska inte påskynda något. Det är fint att att han är tillbaka i träning, men han tränar inte med laget ännu.

– Kanske kan han börja träna med laget nästa vecka, vi vet inte. Han måste klara av några tester först och det är samma sak med Milner och Shaqiri.

Om Crystal Palace:

– De har mycket talang i truppen. Det som är viktigare än resultat är vilket slags uppträdande de är kapabla till. Ayew satt på bänken senast. De har en stark spelartrupp och mycket erfarenhet i försvaret. De har självförtroende och jag är imponerad över hur de spelar.

Om att inte ha vunnit borta sedan i september:

– Jag är inte så bekymrad, vi har inte märkt det. Det handlar både lite om motståndarna och att vi har haft lite otur. Men det är fakta att vi inte har vunnit så mycket på bortaplan. Så vi ska försöka ändra på det igen. 

– Det handlar om att spela bästa möjliga fotboll både hemma och borta. Så vi ska prova att göra det igen i morgon.

Om det blivit tuffare att möta lag i egenskap av regerande Champions som alla vill slå:

– Det är nog bättre att fråga de andra lagen om det. Under tiden jag har varit här vill alla besegra oss.

– De andra lagen är inte så förtjusta i oss och orsaken måste handla om det förflutna, klubbens historia och sånt. Vi har inte gjort något fel sedan jag kom hit och vi har inte känt oss som regerande mästare. 

– Vi försöker bara lösa våra egna problem. Vårt minsta problem är att vi vann förra säsongen. Nu vill alla slå oss, men är det för att vi vann ligan? Jag vet inte. 

Om att få en bra start i matcherna:

– Innan matchen mot Tottenham sa Gini att vi inte skulle slösa bort en ny första halvlek. Det var en helt annan match. Och om man inte får en bra start så måste man hitta tillbaka direkt, inte efter pausen.

Om att förbereda laget för lunchfight 62 timmar efter Spurssegern i onsdags:

– Nu har både vi och Palace samma utgångspunkt så det gör det mer rättvist. Problemet är att det inte är så mycket tid mellan matcherna. Vi får se vilka som tacklar det bäst, men det är det svåraste för en manager.

Om att spelarna får åtta dagars spelpaus efter Palace-matchen:

– De kommer att få en dag ledigt, men sedan handlar det om att förbereda sig för resten av säsogen. De kommer att använda de första dagarna till extra återhämtning och sedan ska vi förbereda oss för West Bromwich.

– Det har varit många matcher och inte så mycket tid till ordentlig träning. Det kan vi förhoppningsvis få göra nu och det kan hjälpa oss under resten av säsongen.

Om att Robertson och Wijnaldum har spelat alla matcher så här långt:

– Det är väldigt bra, men jag vill inte prata om det. Jag är bara glad för det, säger Klopp och avrundar med att knacka ett par gånger i bordet...

Bannerbild