– Om allt går bra kan han spela

Bild till nyheten – Om allt går bra kan han spela
Jürgen Klopp har diskuterat skadeläget i truppen - Alisson ser ut att blir spelklar till helgen medan Diogo Jota och Kostas Tsimikas är osäkra för spel.

Liverpool har haft en lång skadelista under hösten och vintern och inför mötet med Fulham fick Jürgen Klopp en fråga om hur statusen är i truppen för tillfället.

– Vi spelade för två dagar sedan och vi hade några spelare med mindre känningar. Kostas och Diogo, som även han fick en smäll, får vi vänta och se med.

– Oxlade-Chamberlain är tillbaka i full träning. Vi får se. Situationen innebär att vi troligtvis kommer att vilja använda oss av honom så snabbt som möjligt, men om det är redan till helgen kan jag inte säga.

– Ingen annan av de skadade spelarna är tillgängliga ännu.

Det innebär att spelare som James Milner, Thiago Alcantara och Xherdan Shaqiri inte är aktuella för spel på söndag. Diogo Jota och Kostas Tsimikas är alltså osäkra kort än så länge.

Senare under presskonferensen ombads Klopp att utveckla läget kring Alissons skada.

– Vad jag fått höra så kommer Alisson att träna idag. Om allt går bra så kommer han att kunna spela.

Tysken fick även en fråga om Oxlade-Chamberlain som varit borta sedan försäsongen.

– Han har varit borta länge. Jag minns fortfarande hur det hände på träning, det var en vanligt tackling men endast en spelare kunde ställa sig upp.

– Nu är han tillbaka i träning med laget. Det är fantastiskt för både honom och för oss. Vi ska inte stressa fram något, men när han tränat med laget tillräckligt länge blir han direkt ett alternativ för oss.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer