Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Trent om kaptensdebuten

Bild till nyheten

För Trent Alexander-Arnold gick en dröm i uppfyllelse mot Midtjylland då han för första gången klev ut på planen som lagkapten för Liverpool.

22-årige Trent Alexander-Arnold fick äran att vara lagkapten mot Midtjylland i en timme innan ordinarie kaptenen Jordan Henderson äntrade planen efter en timmes spel.

– Det var ett stolt ögonblick för mig och människor i min närhet. Jag måste självklart tacka managern och staben som beslutade att jag skulle vara lagkapten ikväll, säger Alexander-Arnold till Liverpoolfc.com.

– För mig personligen så var detta ett stort ögonblick. Jag tror att jag kommer att blicka tillbaka på den här kvällen som ett mycket fint minne eftersom att jag fick vara lagkapten för första gången.

I matchen var Liverpool det bättre laget i den första halvleken, men efter en svagare andra halvlek slutade tillställningen 1-1.

– När jag tänker tillbaka på det så hade vi flera bra chanser. Vi tog ledningen tidigt och kunde ha utnyttjat det bättre, men nu lyckades vi inte göra det, vilket är en lärdom vi måste ta med oss. Sett till det stora hela är nog en poäng ett rättvist resultat.

Nu väntar slutspel. Liverpool tog sig dit som gruppsegrare.

– Nu börjar det roliga på allvar. Det är i slutspelet som de bästa lagen måste prestera för att ta sig vidare. Det är tufft, det är aldrig lätt. När man ser över det finns det inga lätta motståndare. Om vi har vår dag kan vi slå vilket lag som helst.

Bannerbild