Konaté på önskelistan?

Bild till nyheten Konaté på önskelistan?
RB Leipzigs Dayot Upamecano har tidigare ryktats till Liverpool, men nu sägs även lagkamraten Ibrahima Konaté vara en spelare av intresse.

På grund av de allvarliga skadorna på Virgil van Dijk och Joe Gomez är det många som förväntar sig att Liverpool agerar på transfermarknaden i januari genom att plocka in en ny mittback.

En naturlig följd av detta är att en rad namn lanseras som möjliga alternativ. Det har ryktats mycket kring RB Leipzigs Dayot Upamecano, 22-årige fransmannen som sägs ha en utköpsklausul i sitt kontrakt på £40M. Under de senaste dagarna har ännu ett namn från den tyska klubben blivit en del av värvningsspekulationerna. 

Bild-journalisten Christian Falk skriver att Ibrahima Konaté, även han fransman och RB Leipzig-spelare, finns med på Liverpools önskelista. Konaté är 21 år gammal och sägs värderas till cirka £35M. 

Att just mittbackar från RB Leipzig kopplas samman med Liverpool är kanske inte någon skräll med tanke på klubbarnas goda förhållande sedan Naby Keita-affären.

Det återstår fortsatt att se om Jürgen Klopp och Co. väljer att värva någon mittback i januari eller ej. Rapporterna från England har varit motstridiga där vissa hävdat att Klopp beslutat sig för att värva medan andra skrivit att tysken inte vill frångå det långsiktiga tänket genom att "panikvärva" redan nu i vinter.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer