Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Kelleher om CL-debuten

Bild till nyheten

Champions League-debutanten Caoimhin Kelleher var strålande glad efter att ha hjälpt sitt Liverpool till tre poäng mot Ajax.

Caoimhin Kelleher fick chansen från start mot Ajax när Alisson Becker tvingades stå över på grund av skada.

Den 22-årige målvakten, som gjorde sin första Champions League-match någonsin, levererade en fin prestation och bidrog helt klart till segern med ett antal fina räddningar.

– Det är en otrolig känsla. Fantastiskt att få göra min Champions League-debut. Det allra viktigaste var självklart att vi tog tre poäng och avancerade ur gruppen, sa irländaren till BT Sport efter matchen.

Journalisten påpekade just de fina räddningar Kelleher stod för.

– Ja, det är just sådana saker jag är här för. Jag jobbar hårt varje dag på träning för att kunna leverera. Lyckligtvis kunde jag göra ett par bra räddningar ikväll.

Trots sin unga ålder och bristande erfarenhet var målvakten lugn och behärskad även med bollen vid fötterna.

– Ja, det var ganska lätt för mig med tanke på de spelarna jag hade framför mig. När jag fick bollen så såg de hela tiden till att ge mig lätta alternativ och underlätta mitt beslutsfattande.

Utöver Kelleher själv så gjorde även ungdomarna Neco Williams och Curtis Jones riktigt fina insatser. 

– Det är precis vad vi vill göra. Vi vill inte bara var här för att titta på, vi vill pusha varandra varje dag för att få spela så mycket som möjligt. Det är kul att se att vi nu kan vara en del av laget och faktiskt göra skillnad.

Bannerbild