Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Hendo: Tuffaste säsongen någonsin

Bild till nyheten

Jordan Henderson hoppas att laget kan prestera på topp under den hektiska vinterperioden för att på så sätt lägga grunden för en framgångsrik vår.

Inför mötet med Ajax väljer Jordan Henderson att i matchprogrammet reflektera över vikten att prestera under vintern för att ge sig själva möjligheten till en härlig säsongsavslutning.

"Nu har vi gett oss själva en plattform som vi måste bygga vidare på. Förra säsongen hade vi ett liknande läge vid denna tidpunkt och vi lyckades ta vara på det fina utgångsläget. Det är någonting vi måste försöka upprepa."

"Det är en sak att prestera under hösten, det är endast om man lyckas prestera under det hektiska vinterschemat, där matcherna duggar väldigt tätt, som man kan få chansen att lyckas under våren."

"Mycket har sagts om spelschemat och jag vill inte återuppta debatten, men det är helt klart den tuffaste säsongen någonsin. Det är vad det är, det är vårt jobb som spelare att ta oss förbi varje hinder som uppstår framför oss."

Kvällens motståndare Ajax besegrades i det första mötet lagen emellan i gruppen.

"Folk kommer säkerligen att titta på det faktum att vi vann i Amsterdam och konstatera att vi är favoriter att vinna, men som Atalanta visade förra veckan så är fotboll sällan så lätt att förutspå."

"Jag vet själv att vi i Liverpool, när vi förlorar matcher, har en stark önskan om att studsa tillbaka och visa vad vi kan. Jag är säker på att Ajax har samma inställningen inför kvällens match."

Källa: Liverpoolfc.com

Bannerbild