Quantcast

Nästa match (Premier League)

Wolverhampton klubbmärke Wolves (H)

söndag 06 dec 20:15

– Det är inte långt kvar

Bild till nyheten

Jürgen Klopp kommenterar Thiago Alcantaras skadesituation. Tysken menar att mittfältaren är nära comeback men understryker att klubben inte kommer att stressa fram någonting.

Thiago Alcantara har inte spelat sedan Merseysidederbyt på Goodison Park efter att han åkte på en stenhård, elak, tackling från Richarlison.

Det kom direkt rapporter från de engelska tidningarna att knäskadan inte var av den allvarligare sorten, men från officiellt håll har det varit sparsamt med information kring skadeläget. Mittfältaren har setts träna individuellt ute på planen och tillsammans med laget i gymmet. Under fredagens presskonferens sa Jürgen Klopp att "det går framåt, vi får se," när han fick frågan om Thiagos status.

I en intervju med Telegraph utvecklar tysken något mer kring skadan.

– Det var en smäll. Han fick en spark mitt på knät. Om han hade varit i speldugligt skick tidigare så hade han spelat, men det har han inte varit. 

– Han är ute på planen, han löper och gör mycket annat. Det är inte långt kvar.

– Till en början fick vi de förfärliga beskeden kring Virgil och var på ett sätt lättade över att det inte var lika allvarligt för Thiago, men det var hela tiden väldigt tydligt att det inte skulle vara en frånvaro på två-tre dagar.

– Vi trodde dock att det skulle gå över snabbt, men det har det inte gjort, något som vi bara får acceptera. Vi kommer inte att göra någonting förhastat. Vi förbereder honom för resten av säsongen, inte bara för den första matchen han kan spela efter frånvaron. 

– Spelarna måste träna i de stora passen tillsammans med laget fler än en gång. Om det är väldigt allvarligt och att vi inte har några andra spelare, då kanske en träning kan vara tillräckligt. Det händer inte ofta, men Fabinho var med på träning idag som vanligt.

Bannerbild