Quantcast

Nästa match (Premier League)

Wolverhampton klubbmärke Wolves (H)

söndag 06 dec 20:15

Senaste nytt inför Leicester

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har uppdaterat med senaste nytt inför söndagens möte med ligaledarna. Se presskonferensen samt en textad sammanfattning nedan.

Jürgen Klopp om Salah:

– Han är troligtvis tillbaka här idag, det är vad jag har hört. Som det är i dessa fall, när man testar negativt, då kan man börja tänka på träning och annat. Han mår bra, han visar inga symtom.

– När det gäller bröllopet så finns det inget jag kan säga offentligt här. Det jag kan säga om mina spelare är att de alla är väldigt disciplinerade. Ibland händer det något och det är där vi befinner oss nu. Allt annat stannar mellan mig och Mo.

Om Joe Gomez:

– Det var tufft.. men operationen var lyckad. Han är med sin familj just nu, vilket är den bästa plats man kan vara på. 

– Vi ska hjälpa honom så mycket vi kan, men under de första dagarna handlar mycket om familjen.

Om skadeläget i övrigt:

– Henderson kommer inte att spela. Inte Trent heller. Med de andra så får vi se. 

– Det går bra för de andra, de kommer närmare och närmare spel.

Om Leicester:

– De visade förra året hur duktiga de kan vara. De har förändrat sin spelstil lite, kanske är det påtvingat på grund av skador. De har gjort det jättebra. De har en tydlig vision när det gäller hur de ska spela. 

Om Jamie Vardy:

– Han är så snabb! Han använder sin snabbhet på ett mycket bra sätt. Han chansar på ett bra sätt i offensiven. Han har även tekniken som krävs. Jamie är en riktigt, riktigt bra spelare. Det är alltid en utmaning att möta honom, det gäller att se till att han inte får de passningar han vill ha.

Om viktigaste egenskapen för en ledare:

– Det viktigaste är att lyssna. Ska du kunna fatta bra beslut måste du lyssna på folk runt omkring dig. Det verkar dock finnas ledare runt om i världen som inte tror att det behövs. Framförallt politiker.

Om att landslagsuppehållet är över:

– Jag är glad över det, men situationen är tuff för oss alla, även de nationella förbunden. 

– Jag skyller inte på någon när det gäller dessa skador som uppstått. 

– Nu har vi en mycket intensiv period utan landslagsuppehåll, det är bra för oss eftersom att vi kan hålla koll på spelarna in i minsta detalj.

Om hur han hanterar skadesituationen: 

– Vi tar det match för match, det går inte att göra på något annat sätt. Om man tänker på matchen som väntar efter den man ska spela så får man stora problem.

– Jag har aldrig varit med om exakt detta omfång av skador i truppen, men liknande. Det är svårt när spelare på samma position blir allvarligt skadade. Men vi tycker inte synd om oss själva. När man får beskedet känns det jobbigt, men minuten senare börjar man söka efter lösningar.

– Vi är en enad trupp. Om vi får problem så enas vi än mer. Vi gillar inte skadorna vi har, men allt handlar om att hitta lösningar. 

– Säsongen är lång, de som hanterar de problem som uppstår har chansen att lyckas.

Om skadorna kan göra laget starkare:

– Vi ska ge allt vi kan. Om problemen blir större så kommer man varandra ännu närmare. Vi måste acceptera situationen och göra det vi kan. 

Bannerbild