Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

Liverpool inte favoriter att försvara titeln

Bild till nyheten

Veckans Speltips vänder sig till medlemmar och följare som gillar att betta i allmänhet och på Liverpool i synnerhet.

Nej, Liverpool är inte favoriter till att ta hem Premier League 2020/2021. Det är nämligen Manchester City, enligt spelbolagen.

Det finns flera olika anledningar till att det är så.

Trots att Liverpool redan tappat fem poäng på sex spelade serierundor är man tvåa i Premier League-tabellen. Ovanför finns bara lokalrivalen Everton, som trots att Carlo Ancelotti hämtat in flera starka nyförvärv under sommarfönstret, överraskat många i säsongsupptakten. 

Att Aston Villa ligger trea är en större skräll och bakom skuggar Leicester och Tottenham.

Men det är inte något av dessa lag som är favoriter till att ta hem Premier League. Utan det är Manchester City. Ett lag som också inlett lite knackigt. 

Pep Guardiolas mannar har bara åtta inspelade poäng hittills och parkerar på 13:e plats, men samtidigt ska man komma ihåg att man har en match färre spelad än övriga lag, förutom några enstaka fall.

Nyckelspelare på skadelistan

Är det något lag som ska kunna utmana om titeln i Premier League så är det just Liverpool, trots mardrömsbeskedet att mittbacksgeneralen Virgil van Dijk troligen missar resten av säsongen på grund av korsbandsskadan i derbyt mot Everton häromveckan.

Tittar man på odds som Unibet har för vinnare av Premier League är Manchester City som sagt etta, med oddset 1.90. 

Tvåa är Liverpool med oddset 3.50. Sedan sker det större glapp där vi kan se att Tottenham står i ett vinnarodds på 13.00 och Chelsea samt Everton i 19 x pengarna.

Men det är inte bara på Unibet det finns odds på Premier League. Även många andra spelbolag och nätcasino erbjuder odds på vinnaren av Premier League.

Första riktiga testet mot City

Om Liverpool ska kunna vara med där uppe och slåss hela säsongen finns det mycket kvar att bevisa. Det går exempelvis inte att göra många tapp mot lag som anses vara mycket sämre, som exempelvis brakförlusten mot Aston Villa.

Men ett första riktiga test väntar i november. 

Närmare bestämt söndagen den åttonde då man på bortaplan ställs mot favoriten Manchester City. Men innan dess måste man plocka en trepoängare hemma mot formstarka West Ham på lördag kväll, med avspark kl 18.30.

Samtidigt som stjärntrion Roberto Firmino, Sadio Mane och Mohamed Salah behöver spela till sig ännu bättre form än vad de visat upp så här långt.

Bannerbild