Succén fortsätter för Stevie G

Bild till nyheten Succén fortsätter för Stevie G
Steven Gerrard håller på att bygga något stort däruppe i Skottland.

Den 40-årige Liverpoolikonen är inne på sin tredje säsong som manager för Glasgow Rangers.

Två andraplatser efter Celtic har det blivit i ligaspelet, även om fjolårssäsongen avbröts redan i mars på grund av pandemin.

Men den här säsongen har inletts strålande. Efter 11 ligaomgångar har Rangers vunnit nio och spelat två oavgjorda. Förra helgen besegrades dessutom värsta rivalen Celtic med 2-0 på bortaplan utan att släppa till ett enda skott på mål.

Därmed toppar Rangers tabellen fyra poäng före just Celtic, med en match mer spelad. 

Men det är inte bara poängfångsten som imponerat – Rangers har också hållit nollan i nio av sina 11 första matcher.

Även i Europa League skördar "The Gers" stora framgångar. I våras åkte man ut i åttondelen mot Bayer Leverkusen, men det var samtidigt den första stora framgången i Europa för skotsk fotboll på länge.

Också den här säsongen har man fått en kanonstart. På torsdagskvällen bortabesegrades Standard Liege med 2-0 och då ska man ha i beaktande att belgarna inte hade förlorat en hemmamatch i Europa på sex år. 

James Tavernier gjorde 1-0 på straff innan Kemar Roofe fastställde slutresultatet på övertid med en fullträff som kan komma att kandidera till Puskas-priset som årets mål i Europa.

Han slet sig fri från tre motståndare på egen planhalva innan han drog iväg ett skott från mittplanen som seglade över målvakten. Kolla fullträffen nedan.

Nästa säsong kommer Skottland att få två kvalplatser till Champions League. Frågan är om Steven Gerrard blir kvar som manager i Rangers om framgångarna fortsätter i den här stilen. 

Han har dock kontrakt på Ibrox fram till sommaren 2024.

Källa: liverpool.no


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer