Quantcast

Nästa match (Premier League)

Sheffield U klubbmärke Sheffield U (H)

lördag 24 okt 21:00

Liknar Thiago vid Alonso

Bild till nyheten

Peter Crouch ställer sig till skaran av fotbollsexperter som hyllar Liverpools köp av Thiago Alcantara och menar att det finns liknelser att dra till Xabi Alonso, som han själv spelade med i The Reds.

I sin kolumn i Daily Mail svarar Peter Crouch varje måndag på fansens frågor och en av dem var denna vecka hur mycket han hade njutit av att få spela tillsammans med Thiago. 

Peter Crouch antyder att det nog vore som att spela med ett annat spanskt passningsgeni, Xabi Alonso. 

– Man såg direkt mot Chelsea hur alla medspelare redan måste ha imponerats av honom. Alla ville ge honom bollen och var trygga i att han skulle göra något bra av den. 

– Vissa spelare går bara rakt in och dominerar i sina lag. Jag minns själv när jag var i Stoke och vi värvade Xherdan Shaqiri. Han gjorde hattrick direkt i smålagsspelet och avslutade med att lobba målvakten på det sista målet. Det var första träningen med laget. Man ser kvaliteten direkt. 

– Gällande Thiago tyckte jag mig se liknelser med Xabi Alonso. Hur han samlade in bollen, med vilken finess han slog varje pass. Xabi var en helt fantastisk fotbollsspelare och det var honom jag kom att tänka på direkt jag såg Thiago på Stamford Bridge förra veckan. 

Det är fortfarande oklart huruvida Thiago involveras i matchtruppen ikväll, efter att han stått över helgens träningar pga en lättare skada. Håll er uppdaterade här på sajten under dagen!

Bannerbild