Quantcast

Nästa match (Premier League)

West Ham klubbmärke West Ham (H)

lördag 31 okt 18:30

Debut för Havertz och Werner

Bild till nyheten

Liverpool ryktades länge vara i förarsätet i jakten på Timo Werner. Till slut blev det dock Chelsea för den tyske anfallaren och igår gjorde han debut tillsammans med landsmannen Kai Havertz. Och vi kan förvänta oss att båda startar mot Liverpool på söndag.

Chelsea och Brighton var igår sist ut i den första rundan av Premier League och Frank Lampard gav debuter till både Timo Werner och Kai Havertz från start. 

I Brighton återfanns Adam Lallana i Graham Potters elva, men den förre Liverpoolspelaren tvingades linka av skadad i första halvlek och tyvärr verkar skadehelvetet ha följt med Lallana ner till sydkusten. 

Chelsea tog ledning med 1-0 från elva meter genom Jorginho, efter att just Timo Werner fixat straffen, och även om Brighton snyggt kvitterade till 1-1 genom Leandro Trossard kunde sedan Chelsea ganska komfortabelt vinna med 3-1. Ytterbacken Reece James imponerade med både ett mål och en assist.

Timo Werner löpde på bra i anfallet även om han inte kom till några klara chanser. Däremot hade Kai Havertz en tuffare debut. 

Ben Chilwell, Thiago Silva och Hakim Ziyech, som också anslutit till Chelsea i sommar, fanns inte med i truppen. Och det mesta talar för att samtliga även missar helgens möte med Liverpool. 

Bannerbild