Quantcast

Nästa match (Premier League)

Sheffield U klubbmärke Sheffield U (H)

lördag 24 okt 21:00

Vädjar om möjlighet till publikinsläpp

Bild till nyheten

Premier League har bett myndigheterna i England om tillåtelse att släppa in supportrar på läktarna trots de nya restriktionerna som införts.

Arbetet för att få tillbaka publik på Premier League-arenorna har legat högt upp på prioritetslistan sedan en tid tillbaka på grund av de stora ekonomiska förluster som tomma läktare innebär för klubbarna.

Boris Johnson öppnade tidigare i somras upp för möjligheten att släppa in publik upp till 25 procent av arenornas kapacitet från och med oktober, men till följd av en ny ökning av antalet coronasmittade i landet har reglerna i landet skärpts ytterligare. 

Premier League har nu skickat ett brev till myndigheterna där de ber dem att omvärdera det beslut som innebär att testmatcher med publik kommer att genomföras - men endast med 1000 åskådare.

"Med 1000 åskådare blir det svårt att dra några slutsatser av testarrangemangen och dessutom kommer varje match att vara stora förlustaffärer."

"För varje månad som går utan att supportrar får närvara så förlorar fotbollsklubbar mer än 100 miljoner pund, en förlust som skadar lokal och nationell ekonomi. Det påverkar också jobben för över 100.000 människor som är beroende av aktivitet på matchdagar."

"När myndigheterna ska omvärdera 1 oktober som datum för åskådare på idrottsarenor så ber Premier League om att den höga säkerhetsstandard som klubbarna kan erbjuda tas med i beräkningen innan ett beslut fattas."

Källa: Liverpool.no

Bannerbild