Quantcast

Nästa match (Premier League)

Sheffield U klubbmärke Sheffield U (H)

lördag 24 okt 21:00

Klubben kan tappa en miljard

Bild till nyheten

Många ropar högt efter nyförvärv och ifrågasätter varför Liverpool inte är mer aktiva på transfermarknaden. En del av förklaringen ligger antagligen i den hiskeliga summan effekterna av pandemin kan komma att kosta.

Det är James Pearce på The Athletic som via initierade källor fått en inblick i de totala effekterna för Liverpool med anledning av pandemin och den osäkerhet vi dels är mitt inne i just nu, men som vi också lär behöva leva med en lång tid framöver.

Utöver det uppenbara med publikbortfall handlar det om all aktivitet kring matchdagar, försäsongsturneringar, försäljning av merchandise och inte minst också eventuella återbetalningar till TV-bolag och sänkta prissummor till följd av nya upplägg. 

Enligt källor som James Pearce pratat med kan det totala tappat landa på cirka 100 miljoner pund, motsvarande över en miljard svenska kronor. 

– Detta är dessutom ett tal som kan skifta både upp och ned. Vi märkte bara i veckan att regeringen nu ändrar sin inställning igen. Men att det blir en summa på minst nio siffror (£100.000.000 reds anm.) är våra källor rätt säkra på, skriver Pearce i The Athletic. 

Samma källa menar också att flera av de klubbarna som nu spenderar hiskeliga summor faktiskt gamblar med sin egen hållbara framtid. 

– Det är absolut en del klubbar som just nu spelar ett högt spel kring när fullskaliga intäkter är tillbaka. Om det stöter på ytterligare problem kommer man stå där och ha en ganska prekär situation, förklarar samma källa för tidningen.

Pearce tror att rådande läge också gör att man avvaktar lite med spelarförsäljningar men att man kommer att lyssna på bud på flera spelare i slutet av fönstret (som stänger den 5 oktober, reds anm). 

– Grujic, Wilson och Karius är de mest uppenbara som Liverpool vill sälja. Man kommer även att lyssna på bud på Brewster. Men där kräver klubben en återköpsklausul ifall han  går vidare och förverkligar all den potential han besitter.

På inköpsfronten verkar det dock lugnare.

– Man tittar på Ismaila Sarr i Watford men det finns inte en chans att Liverpool möter värderingen på £40 miljoner, avslutar han.

Bannerbild