Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

– Målet är att vinna Premier League igen

Bild till nyheten

Harvey Elliott berättar om sin första säsong som Liverpool-spelare och om målen för framtiden.

Harvey Elliott har en drömsk säsong bakom sig där han i somras skrev på för sin favoritklubb Liverpool. Från första dagen har han imponerat på ledarstab, lagkamrater och supportrar och har bidragit till framgångar som Supercup-titeln, VM för klubblag-titeln och Premier League-titeln.

I en intervju med Liverpool Echo har den 17-årige supertalangen satt ord på bland annat hur det kändes när det stod klart att Liverpool var intresserade av honom.

– Jag fick för första gången höra om Liverpools intresse när jag var på semester. Jag kom ned för att äta frukost på morgonen och pappa sa: "vi måste åka till Liverpool imorgon, de är intresserade."

– Min första reaktion var ett skratt, min pappa brukar alltid skämta med mig. Men dagen därpå satt jag på planet och det var först när jag gick igenom Melwoods portar som jag faktiskt förstod att detta var verklighet.

– Även under det här året har det funnits tillfällen där jag stannat upp och tänkt "jag spelar faktiskt för Liverpool."

Elliott kom till Merseyside-klubben från Fulham och fick genast en känsla av vad som krävdes av honom på Melwood för att han skulle lyckas.

– Managern är fantastisk och han har varit fantastisk med mig. Jag har redan lärt mig så mycket av honom, jag tror inte att någon har någonting illa att säga om honom.

– Jag minns min första träning i Liverpool, spelare var redan i gymmet när jag kom. Dessa spelare hade vunnit Champions League och de var först på plats för att se till att vara så bra som möjligt inför nästa säsong. Jag förstod att jag behövde göra så också, att jag behövde lägga i en extra växel för att ta mig dit de är och bli en spelare av den klassen.

– Tempot på träning fick mig att inse att jag behövde anpassa mig snabbt för att kunna hålla jämna steg med dem. Sedan har vi "rondos" (kvadraten-liknande övning) - man vill inte vara i mitten! De startar alltid med de yngsta i mitten och det är alltid jag för tillfället.

– Jag är där inne i minst två eller tre minuter. Ibland kan jag ha tur att någon slarvar med en passning, men när man väl är i mitten och alla är påslagna, då är det inte en plats man vill vara på!

Den talangfulle anfallsspelaren har supportrar Liverpool sedan barnsben.

– Min pappa gjorde så att jag blev LFC-supporter. Han har varit supporter sedan väldigt ung ålder. Han brukade berätta för mig om hur han och några kompisar brukade smyga hemifrån för att hoppa på bussen till Liverpool för att se dem spela.

– Den första Liverpool-matchen jag var på var en Champions League-match när jag var tre år gammal. Jag kan faktiskt minnas att gå in på arenan och se planen, se spelarna och se strålkastarna. Det var då jag blev Liverpool-supporter på riktigt. 

– Jag hade bara en eller två kompisar som också höll på Liverpool. Jag fick gliringar av andra att jag var illojal eftersom att jag kommer från London! Det var svårt att resa till Liverpool och se dem spela regelbundet. Jag såg fler bortamatcher än hemmamatcher, särskilt de som spelades i London mot exempelvis Crystal Palace, Chelsea eller Tottenham.

Unga fotbollsspelare brukar alltid ha några förebilder som de försöker att efterlikna. För Elliotts del var det brassestjärnan Neymar och Liverpool-ikonen Steven Gerrard.

– När jag var yngre så var Neymar min inspiration. Han höll på att slå igenom i Barcelona och jag minns att jag sa till pappa att han skulle bli en av världens bästa spelare. Sättet som Neymar rör sig på och hur han dribblar, jag försöker att addera det till mitt spel.

– Men om jag ska nämna en äkta förebild, så måste det nog vara Steven Gerrard. Han är en Liverpool-legendar.

Säsongen 2019/20 har varit full av höjdpunkter, men det allra bästa för den unge engelsmannens del kom i FA-cupen mot ett visst grannlag.

– Det har varit en fantastisk säsong, men personligen så är det nog mitt första Merseyside-derby i FA-cupen. Jag tycker inte att jag gjorde någon superprestation, jag var väl ganska nöjd, men jag fick beröm efteråt och det gav mig självförtroende att fortsätta att visa vem jag verkligen är.

– Vilken typ av spelare är jag? Jag skulle säga hårt arbetande. Det är den bästa egenskapen jag har i kombination med vilja. Det är någonting jag fått med mig sedan ung ålder. Jag har alltid velat vara bäst och vinna, till och med när jag spelar FIFA mot pappa. Om jag förlorade så stack jag direkt up på rummet.

– Nu är jag lite för bra för honom på FIFA, men vi har en del andra tävlingar som biljard och dart, men han krossar mig vanligtvis så jag försöker att hålla mig borta så att jag inte skämmer ut mig!

17-åringen har en tydlig målsättning inför säsongen 2020/21.

– Nästa säsong hoppas jag att ta mig in i elvan mer regelbundet. Jag har varit med i truppen den här säsongen men jag hoppas på fler chanser i Premier League och i cuperna.

– Som lag är vårt mål att vinna Premier League igen. Vi har inte haft möjligheten att fira tillsammans med supportrarna den här gången, så det är ett måste att vi ger allt nästa säsong så att vi kan vinna igen och fira med supportrarna som en stor Liverpool-familj.

Bannerbild