Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

– Bästa säsongen i mitt liv

Bild till nyheten

Rutinerade målvakten Andy Lonergan berättar om vad som varit en säsong utöver det vanliga.

36-årige Andy Lonergan kallades in till Liverpool i somras för att täcka upp som back up-målvakt under ett gäng träningsmatcher, men efter att ha imponerat på tränarstaben fick målvakten ett ettårskontrakt med klubben och har varje dag tränat tillsammans med Alisson Becker, Adrián och Caoimhin Kelleher.

– Det har varit underbart. Den bästa säsongen i mitt liv, säger Lonergan i en intervju med Liverpool Echo.

– Jag har varit med om många matcher och säsonger, men den här upplevelsen.. att få vara i den här miljön full av kvalitet. 

– Jag älskade att vara på Anfield, supportrarna, att höra dem sjunga "You'll Never Walk Alone" inför matcherna. Det har varit overkligt, jag kan inte riktigt sätta ord på det - jag försöker verkligen! Det är galet, jag är säker på att jag kommer att tänka tillbaka på detta när jag lagt handskarna på hyllan och inse hur speciellt allt var.

Lonergan erkänner att han fått tillbaka passionen för sporten under sin tid på Merseyside efter ett par tuffa år där han inte varit ordinarie i något lag sedan 2016. Det sista framträdandet han gjorde innan flytten till Liverpool var i League One.

– Jag har känt att den (passionen) har försvunnit stegvis under de senaste åren, men jag har verkligen hittat tillbaka i år, det har jag verkligen.

– Jag har hittat tillbaka till min kärlek för sporten efter tre eller fyra år där jag funderat på att kasta in handduken efter säsongsslut.

Målvakten fick inte göra några officiella framträdanden under säsongen 2019/20, men när laget tilldelades Premier League-pokalen fick han beröm av vicekapten James Milner som illustrerar rollen han haft under året.

– Milly sa: "Rollen som du har, folk förstår inte hur viktig roll en reservmålvakt spelar. Om det är någon som surnar till och kräver speltid så kan det förstöra stämningen i omklädningsrummet."

– Det var aldrig min intention. Jag skulle aldrig göra så oavsett vilken klubb jag var i. Jag har gett mitt allt för att försöka imponera på staben och grabbarna. Att höra dem säga snälla saker om mig är härligt.

Trots noll minuters speltid i ligan fick Lonergan en guldmedalj av Jürgen Klopp.

– Jag kan säga att jag har vunnit ligan nu, även om jag inte rörde bollen en enda gång. Det låter bra. Det är en fin erfarenhet och någonting som jag är stolt över.

– Han (Klopp) gav mig en (medalj). Han gav mig den i omklädningsrummet. Jag är glad över att jag fick en och glad över hur han delade ut den till mig. Att få en på den stora scenen hade varit pinsamt, det hade det faktiskt.

– Jag förväntade mig inte att få en, men han kom fram till mig och sa: "Här får du, du förtjänar det." Det var ett fint ögonblick.

– Managern är otrolig. Jag har varit i klubbar där en eller två spelare alltid kritiserar managern om de inte är en del av startelvan. Men här ser alla upp till honom.

– Han är fantastisk, allt han säger, inför varje match, det fungerar. Alla ger 100 procent för honom.

– Vad man ser är vad man får. Så som han framstår i TV och i intervjuer, så är han i omklädningsrummet. Han är en väldigt bra kille.

Nu är framtiden osäker för 36-åringen som för tillfället står utan kontrakt.

– Just nu är jag inte anställd av någon klubb. Just nu är min tid i Liverpool över.

– Det är ingen hemlighet att de säkert kommer att försöka låna ut Caoimhin Kelleher så att han kan få speltid, men Kamil Grabara kommer tillbaka, Karius kommer tillbaka och sedan har vi ju de två målvakterna i seniorlaget.

– Man samlar inte på målvakter, man har inte sex eller sju stycken. En del av de yngre grabbarna, Viteszslav Jaros och Jakub Ojrzynski, de är duktiga målvakter. Det finns många duktiga målvakter på väg upp. Jag väntar bara för att se vad som händer härnäst. 

– För mig så är det inte kroppen som kommer att stoppa mig, det är om motivationen finns där. Om jag fick ett samtal (från Liverpool) så skulle jag självklart svara i telefonen, men det finns saker jag vill göra i min karriär och jag har inte råd att tacka nej om chansen dyker upp. 

– Jag vill försöka att spela fotboll utomlands, om det inte är möjligt så vill jag spela i nordvästra England. Med åldern har jag blivit sugen på att spela utomlands, avslutar Lonergan.

Bannerbild