Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

söndag 05 jul 17:30

– Inte troligt med en hektisk sommar

Bild till nyheten

Premier League-mästarna går enligt Jürgen Klopp en lugn sommar till mötes när det kommer till transferfronten.

Förra sommaren valde Liverpool att ligga lågt på transfermarknaden och hämtade endast in målvakten Adrián som bosman och två juniorer i form av Sepp van den Berg och Harvey Elliott. 

Även denna sommar ser, enligt manager Jürgen Klopp ut att bli lugn, till stor del på grund av coronavirusets påverkan på ekonomin inom fotbollen.

– COVID har självklart påverkat både värvningar och försäljningar, det är en naturlig konsekvens, citeras Klopp i Liverpool Echo.

– Det är inte troligt att det blir den mest hektiska sommaren i världen. Kanske kan vi veta mer senare under året, om transferfönstret fortfarande är öppet. Men den här truppen... bara titta på den!

– Det är inte en trupp som man behöver förändra och säger "OK, vi behöver en på den och den positionen. Om du är fotbollssupporter så vill du ha en back-up för allt och alla, även om du är nöjd med samtliga så vill du se en back-up hämtas in. 

– Vi har flera... jag skulle inte säga att vi har en startelva, jag skulle säga att vi har 16 eller 17 spelare som alla kan spela på samma nivå. Det är någonting vi måste använda oss av, helt klart. Många fick se glimtar av vad Neco Williams kan göra (mot Crystal Palace), folk kanske såg honom mot Arsenal och sa "bra match, han kämpar hårt."

– Om inte Vitor Matos var här så skulle han (Williams) inte vara här eftersom att han varit till väldigt stor hjälp. Curtis (Jones), Harvey (Elliott), Ki-Jana (Hoever), Sepp (van den Berg), Yasser (Larocui), Leighton (Clarkson), Jake (Cain), alla dessa grabbar, de har gjort det väldigt bra. 

Klopp tror att det finns flera spelare i truppen som kan ta nästa steg i sin utveckling för att på så sätt hjälpa laget att fortsätta på den inslagna vägen.

– Vi kan inte spendera miljon efter miljon bara för att vi vill eller för att vi tycker om att göra det. Det är aldrig något vi har strävat efter. Vi vill förstärka den här truppen och det är en väldigt stark trupp. Problemet med en stark trupp är hur man ska kunna förstärka den på transfermarknaden.

– Det går med hjälp av pengar, självklart, då är det möjligt. Men det fungerar inte med endast pengar. Man måste också vara kreativ, vilket vi ska försöka att vara. Vi ska försöka att hitta lösningar internt. Det finns fortfarande mycket att hämta. Vi har tre eller fyra spelare som kan ta stora, stora steg. Alla spelare kan göra framsteg och det pressar vi dem att göra.

Bannerbild