Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Vill ha svar på vad som sker vid oavslutad säsong

Bild till nyheten

Under torsdagens Premier League-möte kommer flertalet klubbar att kräva svar på vad som händer om de återstående 92 matcherna av säsongen 2019/20 inte kan slutföras.

Imorgon torsdag ska Premier League och dess klubbar återigen mötas för att diskutera "Project Restart".

En av de viktigaste frågorna som återstår att besvara är vad som händer i det fall att säsongen inte kan slutföras. Mirror rapporterar att Premier League kommer att låta klubbarna presentera sina förslag och diskutera dessa sinsemellan under morgondagens möte, men ingen röstning kommer att hållas.

Det är dock flertalet klubbar som kräver svar redan imorgon. En rad klubbar menar att det vore orättvist att skicka ned tre lag till The Championship om en slutgiltig tabell avgörs via poäng per match. Samma klubbar hävdar att de måste ha svar på frågan innan säsongen drar igång igen.

Det har diskuterats flera alternativ, men att ett slutgiltigt resultat avgörs via en uträkning av poäng per match är det allra troligaste. Att nedflyttning skulle strykas är inte troligt då FA tydligt har satt ned foten mot sådana förslag.

Trots att dessa diskussioner kommer äga rum under morgondagen är målet fortfarande att säsongen slutförs. Premier League har tidigare meddelat att matcherna kommer att börja spelas igen 17 juni.

Bannerbild