Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Förespråkar användning av masker och handskar

Bild till nyheten

Jürgen Klopp är förvånad över att inte fler människor i England använder masker och handskar när de vistas i offentligheten.

Premier League närmar sig comeback och som ett steg på väg mot matchspel igen har spelarna nu börjat träna med kroppskontakt. 

När spelarna vistas på Melwood följer de strikta säkerhetsprotokoll som skapats för att se till att risken för smittspridning minskar.

– Det känns 100 procent tryggt, säger Jürgen Klopp till BBC om att arbeta på träningsanläggningen.

– Vi kan dock inte vara helt säkra på det, att vi inte kommer att få någon som smittas.

– Vi har fortfarande normala liv. Grabbarna är väldigt disciplinerade. Det har redan gått 11 veckor, det är en utmaning för människor i den åldern. Det är en utmaning för oss alla, men speciellt för spelarna. Vi måste till bensinstationen, vi behöver bensin, vi behöver mat och sådana saker.

Klopp förespråkar användning av masker och handskar.

– Vi använder ansiktsmasker - jag förstår inte varför inte alla i England gör det. Speciellt de som bor tätt, jag förstår inte varför de inte använder masker och handskar.

– Jag kan inte förstå det. Det har hjälpt mycket i Tyskland. Jag är ingen expert, men det har hjälpt mycket. Jag har sagt det till grabbarna: "Om ni går någonstans, använd ansiktsmask och handskar så att ingenting händer," förklarar Klopp.

Bannerbild