Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

– Vi bestämmer vad detta betyder

Bild till nyheten

Jürgen Klopp är tydlig med att ingen kan ta något ifrån Liverpools säsong när de förhoppningsvis tituleras mästare, även om vägen dit varit väldigt annorlunda.

I en intervju med The Anfield Wrap bemöter Klopp påståendena från andra supportrar om att säsongen som helhet aldrig kommer att betyda lika mycket som andra säsonger på grund av det abrupta avbrottet och sättet det nu kommer att avslutas på. 

Men tysken kunde inte hålla med mindre - och gör det tydligt att vi själva bestämmer vad detta ska betyda för oss.

– Den här klubben har varit igenom så många tunga kriser tidigare. Som för klubben specifikt varit ännu tyngre. Men som vi tagit oss igenom och vi ska ta oss igenom detta med. 

– Och om vi vinner, vilket vi hoppas att vi gör, så kommer ingen annan kunna komma och säga vad denna titeln betyder för oss. Det bestämmer ingen annan än vi själva. 

Klopp menar också, precis som han tidigare uttalat till BBC, att festen kommer att komma så snart vi får chansen igen. 

– Visst blir det annorlunda och vi kommer inte kunna fira exakt som vi velat just nu. Men även här bestämmer ingen annan än vi själva när vi vill fira. Där kommer att komma massor med chanser i framtiden och jag lovar er att vi ska samla miljontals av människor och fira när chansen ges. 

– Och tänker något att "oh my god, de är helt galna" så får de väl tänka så. Jag kunde inte bry mig mindre. För när, eller om, vi verkligen vinner trots allt som varit och hur förra säsongen var så har det här varit helt exceptionellt och jag kan lova er att det ska firas. 

– Det kommer att bli något vi aldrig glömmer oavsett vad som händer framöver.

Bannerbild