Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

onsdag 15 jul 21:15

– Det är enormt stort

Bild till nyheten

Jürgen Klopp minns tillbaka till vad han själv benämner som en av de bästa dagarna i sitt liv - 1 juni 2019, dagen då Liverpool säkrade Champions League-segern i Madrid.

Ett år har passerat sedan Champions League-finalen mellan Liverpool och Tottenham som slutade i en 2-0-seger för de rödklädda. 

Manager Jürgen Klopp har i samband med årsdagen gjort en intervju med Liverpoolfc.com för att blicka tillbaka på finalsegern.

– Jag har haft tillräckligt med tid nu (i lockdown) att titta på i princip alla våra Champions League-matcher igen. Det är härligt, säger Klopp.

– Det var flera saker som jag inte hade sett, så som intervjuer som grabbarna gjort, härliga ögonblick och vad supportrarna gjorde - det fanns mycket att titta på under isolationen. Jag tog tillfället i akt att göra det.

– Nu skulle jag säga att jag är på rätt nivå kunskapsmässigt. Jag vet exakt vad alla gjorde runt om i världen och jag njöt av det.

– Vi alla arbetar för att vi förhoppningsvis ska kunna vara med om något liknande igen i framtiden. Vi jobbar hårt för det, eftersom att det är så enormt. Nu när vi pratar om det, vilket jag inte brukar göra så ofta, så känner jag det verkligen. Det är stort, enormt stort. Förhoppningvis kan vi uppleva något liknande igen.

Klopp tycker det känns som att tiden har passerat i väldig hastighet.

– Tiden flyger fram, så är det. Idag för ett år sedan spelade vi matchen. Det var en av de bästa dagarna i våra liv - en fantastisk upplevelse. 

– Vad som hände sen, att vi kunde spela i Supercupen och i klubblags-VM och allt sådant. När man får höra att man ska spela de matcherna tänker man: "Wow, hur ska vi pressa in det i spelschemat?" Men det var briljant. Nästa gång vi är i en liknande situation ska jag verkligen se fram emot det mer än vad jag gjorde förra gången, eftersom att jag nu vet hur bra det kändes att vinna det.

– Allt startade med Champions League-segern. Det var en enormt stor dag. Om det är ett år sedan idag så innebär det att det imorgon är ett år sedan vi var  tillbaka här i staden. För ett år sedan var världen en annan plats, så är det, men vi kommer att få uppleva liknande saker igen. 

Cirka 750 000 människor samlades i Liverpool för att hylla hjältarna. Klopp erkänner att han är väldigt stolt över att vara en del av en så pass historisk händelse.

– Jag är hundra procent säker på att många människor än idag kan berätta historier om finalen 2005, såklart. Det är vad det handlar om, att vi skapar sådana historier och kan berätta dem för andra. 

– Jag är extremt nöjd över att vi nu är en del av dessa berättelser. Det tog ett tag - ingen pratar om finalförluster, det vet jag. Det är OK. 

– Den här finalen kommer folk att prata om under lång, lång tid.

Bannerbild