Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

onsdag 15 jul 21:15

– Det är helt briljant

Bild till nyheten

Jürgen Klopp beskriver det som ett stort lyft för laget att vara tillbaka i träning med kroppskontakt.

Under veckan har Liverpool-truppen börjat träna i stor grupp igen och med kroppskontakt efter att Premier League-klubbarna röstat igenom förslaget att starta fas två av "Project Restart".

Det är nu också bekräftat att målet för ligan är att starta upp med matcher igen 17 juni.

Jürgen Klopp är mycket glad över att ha tagit nästa steg mot en återstart av säsongen.

– Det är helt briljant, det är en stor skillnad (att spelarna kan träna med kroppskontakt). Vädret är fantastiskt, vilket är tur eftersom att vi måste byta om utomhus då vi inte får utnyttja omklädningsrummen, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– Vi gillar det verkligen. Vi har kunnat arbetat med allt vi velat arbeta med. Första veckan var också bra, även om vi tränade i mindre grupper. Det är viktigt att komma tillbaka på banan igen. Vi har vant oss vid planen, bollarna och skorna igen. Nu arbetar vi med taktiska saker, vilket fungerar mycket bra.

– Grabbarna är fortfarande en lika härlig grupp, det hjälper verkligen. Vi är inne i en bra period, vi njuter av det. Förhoppningsvis kan vi ta fler steg framåt under de kommande två eller tre veckorna. 

– Vi måste inte vara match-fit just nu. Vi ökar intensiteten dag för dag, men vi måste vara redo 19 eller 20 juni eller den dag de bestämmer att vi ska spela mot Everton. Det är då vi måste vara 100 procent.

– Det är cirka tre veckor tills dess, vilket är bra. Vi vill utnyttja det på bästa sätt. Det är vår försäsong. Vi förväntar oss ingen lång paus mellan säsongerna, så detta är en väldigt viktigt period för oss. Vi har aldrig haft nio veckor utan fotboll, det har helt klart varit annorlunda.

Bannerbild