Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

– En ära att spela för Liverpool

Bild till nyheten

Yossi Benayoun minns tillbaka på tiden i den röda tröjan.

Yossi Benayoun kom till Liverpool 2007 och noterades för 134 framträdanden  och 29 mål under en period på tre år innan han lämnade för spel i Chelsea.

Benayoun var en populär spelare bland supportrarna och blev bland annat första spelaren att göra ett hattrick i Premier League, Champions League och FA-cupen. 

Han minns tillbaka på tiden på Merseyside med glädje.

– Ja, lyckligtvis hade jag en del riktigt fina ögonblick i Liverpool, säger israelen i LFCTV:s program "Legends in Lockdown".

– De hattricken - jag blev förvånad när jag fick höra att jag var den enda att göra hattrick i Champions League, FA-cupen och Premier League. Ett par år senare, så anslöt sig Harry Kane och en till spelare till den skaran.

– Att vara enda Liverpool-spelare att lyckas med bedriften är speciellt.

– Det finns en del andra ögonblick, som målet mot Fulham. Det var ett speciellt ögonblick eftersom att jag verkligen trodde att vi skulle vinna ligan det året, Vi firade som galningar. Tyvärr så vann Man United dagen efter, också med ett sent avgörande, och tog tillbaka ledningen.

– Jag måste säga att många av målen har varit speciella, men det allra mest speciell är äran att ha spelat för Liverpool i tre år. 

– Varje hemmamatch, när man går ut från spelartunneln ut på planen, det är så speciellt - världens bästa känsla. Jag försöker att förklara för mina vänner, de frågar alltid: "Varför? Varför säger du alltid att Liverpool är så speciella jämfört med de andra lagen?"

– Jag brukar säga: "Man måste vara där, man måste gå igenom spelartunneln och ut på planen, uppleva atmosfären som supportrarna skapar. Det är det enda sättet att förstå. 

– För mig är det världens bästa känsla.

Bannerbild