Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

– Jag är så tacksam

Bild till nyheten

Neco Williams fick tidigare under säsongen debutera för Liverpool. Walesaren berättar vad Jürgen Klopp sa till honom inför debutmatchen.

När Liverpool tog emot Arsenal hemma på Anfield i Ligacupen i höstas fick den unge högerbacken Neco Williams chansen från start i vad som var walsearens seniordebut i den röda tröjan.

– Jag visste ungefär en vecka innan att jag skulle spela mot Arsenal, säger 19-åringen till Liverpoolfc.com.

– Jag tror att managern kunde se att jag lite nervös när jag kom till träningarna och att jag tänkte mycket på det, så han tog mig till sidan och sa: "Spela ditt vanliga spel, spela som det vore för U23-laget, spela med självförtroende. Det ligger ingen press på dig överhuvudtaget."

– Att han kom till mig för att säga det gjorde att jag kände en lättnad. Jag tog mig an matchen med självförtroende. 

Matchen mot Arsenal blev en galen sådan. The Reds låg under med 3-1, 4-2 och 5-4 under matchens gång, men ett inlägg signerat Williams hittade fram till Divock Origi som i 94:e minuten sköt in kvitteringen med en läcker cykelspark. 

En straffläggning skulle avgöra vilket lag som avancerade. Caoimhin Kelleher gav Liverpool fördel genom att rädda Dani Ceballos straff innan Curtis Jones sköt in avgörandet.

– Jag försökte bara att ta in vad som hände och njuta av det, säger Williams.

– Det var första gången som jag vandrade ut på en fotbollsplan inför drygt 50 000 åskådare som sjöng "You'll Never Walk Alone".

– Det var en surrealistisk känsla. Jag är tacksam för det arbete som managern och akademin har gjort för att förbereda mig för det ögonblicket. Jag är så väldigt tacksam.

Efter debuten fick Williams spendera allt mer tid med seniorlaget och fick chansen att vara en del av den trupp som reste till Qatar för att spela VM för klubblag. 

Laget skrev historia genom att säkra klubbens allra första seger i turneringen.

– För mig var det första gången jag reste iväg med seniortruppen. Det var väldigt spännande att se hur det gick till, säger högerbacken.

– Jag försökte att ta in så mycket intryck som möjligt. Jag såg grabbarna vinna båda matcherna och försökte att lära mig saker att addera till mitt spel.

Bannerbild