Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

Samtliga LFC-matcher på neutrala arenor?

Bild till nyheten

Myndigheterna räds stora folksamlingar utanför Anfield. The Times rapporterar att Liverpool nu riskerar att behöva spela samtliga återstående matcher på neutrala arenor.

Ursprungligen planerade Premier League för att de återstående 92 matcherna skulle spelas på neutrala arenor för att förhindra att stora folksamlingar bildas utanför de respektive lagens hemmaarenor i samband med matcherna.

Efter att en rad klubbar höjt kritiska röster mot förslaget har Premier League och Storbritanniens regering diskuterat frågan ytterligare. Enligt rapporter kommer de allra flesta matcher nu att få spelas på de vanliga arenorna trots allt, men en del så kallade högriskmatcher kommer att anordnas på neutral plan.

The Times skriver nu att Liverpool riskerar att behöva spela samtliga matcher som återstår av säsongen på neutrala arenor. Polisen räds stora folksamlingar utanför Anfield eftersom att Jürgen Klopps mannar endast behöver sex poäng till för att säkra en första ligatitel på 30 år. 

Även Merseysidederbyt på Goodison Park ser ut att spelas på en annan arena. Detsamma gäller de London-derbyn som återstår. Enligt tidningen kommer klubbarna att rösta om detta förslag 4 juni.

Bannerbild