Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

– Skulle kännas väldigt annorlunda

Bild till nyheten

Jordan Henderson om tanken på att spela den sista avgörande matchen - och lyfta Premier League-bucklan - inför tomma läktare.

Innan Premier League-säsongen pausades hade Liverpool spelat till sig en ledning på 25 poäng ned till tvåan Manchester City.

Det stora försprånget innebär att The Reds, när säsongen startar upp igen, endast behöver sex poäng till för att säkra ligatiteln. 

De återstående matcherna i Premier League kommer att spelas bakom stängda dörrar och därmed kommer lagkapten Jordan Henderson att få lyfta bucklan inför tomma läktare.

I en intervju med BBC berättar engelsmannen om hur han ser på situationen.

– De (supportrarna) gör stor skillnad, det vet vi alla, konstaterar han.

– Det skulle självklart kännas annorlunda att vinna en titel och få ta emot priset utan några supportrar på plats. 

– Det är dock inte över ännu. Vi har fortfarande jobb att göra och vi måste prestera på en hög nivå eftersom att vi vill avsluta på ett så bra sätt som möjligt.

– Efter det, om vi vinner, att få lyfta bucklan utan supportrar på plats... man måste hantera det när det väl blir verklighet. Förhoppningsvis händer det. Vi är fortfarande i en väldigt bra position.

– Det skulle innebära att vi har vunnit Premier League, något som vi skulle vara mycket glada över. Sedan kan vi börja tänka på framtiden - jag är säker på att vi kan fira tillsammans när supportrar får tillåtelse att komma in på arenorna igen.

Bannerbild