Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (B)

onsdag 08 jul 21:15

Menar LFC fick Minamino för billigt

Bild till nyheten

RB Salzburg-managern Jesse Marsch har uttalat sig om Takumi Minaminos övergång till Liverpool.

I januarifönstret genomförde Liverpool en värvning av japanen Takumi Minamino från RB Salzburg. Anfield-klubben behövde endast, på grund av en utköpsklausul betala £7,25M.

Minamino fick en något trevande start i sin nya klubb och det blev inte bättre när coronaviruset satte stopp för fotbollen. 

RB Salzburg-managern Jesse Marsch tror dock att Liverpool gjort ett kap när de värvade den mångsidige offensiva spelaren.

– Det Liverpool har just nu är några av världens bästa spelare i världen på den positionen. Taki är ung och måste anpassa sig, säger Marsch till Liverpool Echo.

– Han är inte en rent explosiv spelare på samma sätt som Sadio Mané eller Mohamed Salah. Han har de fysiska kvaliteterna, men är en väldigt intelligent spelare. Det kan ta tid innan alla uppskattar hans kvaliteter, men det kommer att komma.

– Vi har sett det här. Hans förmåga att förstå taktiska system, att fatta korrekta beslut i anfallsspelet, vara farlig framför mål, allt det är något han är bra på.

– Han är ganska lugn, inte den mest extroverta personen, men han är en spelare av toppklass. Han kommer in tidigt och gör sina timmar i gymmet. Han är otroligt snäll mot alla lagkamrater. Han ser saker och ting snabbt och flyttar bollen snabbt. Det är fint att spela tillsammans med honom eftersom att han förstår spelet.

Marsch har hållit kontakten med Minamino även efter flytten till Liverpool.

– Han trots i Liverpool och har pratat om att träningarna varit bra och att han tagits emot väl av lagkamraterna.

– Taki kommer att komma till träningarna varje dag och göra allt han kan för att utvecklas. Vi har skickat en del sms till varandra för att hålla kontakten. Jag säger att han måste lära sig bättre engelska, eftersom att jag behövde lära mig så mycket tyska. Nu är det hans tur att komma över på min sida.

Övergångssumman på £7,25M var en väldigt låg sådan, menar Marsch.

– Vi hörde inte från Liverpool förrän efter den första matchen på Anfield i oktober. Vi vet att Jürgen Klopp följer vår klubb och våra spelare och att hans filosofi passar till det sätt vi spelar på. Det är därför förståeligt att han följer spelare från Leipzig och Salzburg.

– Det som gjorde ont med Taki är att Liverpool fick honom alldeles, alldeles för billigt. Men det är så marknaden och kontrakten fungerar.

Marsch tror att Minamino kommer att skina i den roll som Roberto Firmino spelar i.

– Han kommer inte att vara bäst i Salah eller Sadios positioner, eftersom att de är vana vid väldigt explosiva kontringar. Jag tror att han hade varit bäst i Roberto Firminos position, där han möter bollen. Han är redo att pressa, men när han har bollen blir det mer i en nummer tio-roll, därifrån kan han ta sig in i straffområdet och göra mål. Firmino är så duktig på det, men jag tror även att Taki kan göra det.

– Jag tror att han kan spela i nummer åtta-positionen på mittfältet. Eftersom att han är så smart tror jag att den positionen, eller Firminos position vore den bästa för honom.

Bannerbild