Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Lincoln  klubbmärke Lincoln (B)

torsdag 24 sep 20:45

– Respekterar de som inte är bekväma

Bild till nyheten

Jordan Henderson visar förståelse för de Premier League-spelare som inte känner sig tillräckligt trygga för att återvända till träning för tillfället.

Efter att det i början av veckan stod klart att spelarna kunde återvända till träning i mindre grupper på de respektive klubbarnas träningsanläggningar var det omedelbart en del spelare som slog fast att de inte kommer att börja träna igen då de inte känner sig trygga.

Watfords lagkapten Troy Deeney berättade exempelvis att han har en astmatisk son, vilket gör honom extra rädd att börja träna igen på grund av risken att smittas och ta med viruset hem. Flera lagkamrater har valt att fatta samma beslut. Chelseas N'Golo Kante är en annan som avstått träning.

Liverpools manager Jürgen Klopp underströk direkt efter att klubben startat igång med träningar på Melwood igen att spelarna är där helt frivilligt. 

Lagkapten Jordan Henderson har heller inga problem att förstå de som inte vill återvända till träning ännu.

– Jag respekterar absolut deras åsikt och deras beslut. Jag tror att alla är i olika situationer med tanke på sina familjer, säger engelsmannen till Telegraph.

– Om man inte känner sig komfortabel eller trygg, så ska man inte känna sig pressad eller tvungen att gå till jobbet.

– Jag respekterar de spelare som inte är bekväma med detta ännu och jag hoppas att de respekterar den åsikt jag, och de andra som har börjat träna, har.

– Alla befinner sig i olika situationer, men i slutändan så känner jag mig trygg på träningsplanen, annars hade jag inte varit där.

– Jag kan egentligen bara prata för oss, men jag respekterar alla som inte känner sig bekväma med den här situationen. Om några av mina lagkamrater hade känt på det sättet så skulle jag ha stöttat dem fullt ut tills de kände att de var redo att komma tillbaka.

Bannerbild