Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

måndag 28 sep 21:00

Nöjd med fas ett av "Project Restart"

Bild till nyheten

Premier League-chefen Richard Masters uttalar sig positivt om situationen efter att spelarna under veckan återvänt till träning.

I måndags beslutade Premier League-klubbarna att det var dags att starta första fasen av "Project Restart".

Efter första rundan av coronatestning bekräftade Premier League att sex av 784 provsvar varit positiva.

Richard Masters, Premier League-chef, är nöjd med hur fas ett av återstarten av säsongen 2019/20 har fungerat.

– Vi har tagit det första steget. Det är fint för samtliga, även supportrarna, att se spelarna tillbaka på träningsplanen. Jag känner av ett momentum och en positivitet, säger Masters till BBC.

– Vi skulle aldrig ha tagit steget att återvända till träning om vi inte var övertygade om att vi skapat en väldigt trygg miljö för spelarna.

Förhoppningen är att lagen i slutet av nästa vecka kan börja träna med kroppskontakt. Men det förväntas att bli tuffa diskussioner innan ett beslut fattas i och med att en rad spelare är skeptiska till att börja träna som vanligt.

– Vi måste vara helt säkra på att vi har färdigställt processen innan vi börjar träna med full kroppskontakt, konstaterar Masters.

– Vi har gjort allt vi kan för att en träningscomeback ska vara så trygg som möjligt.

– Vi anser att det är säkert att återvända. Vi måste respektera spelarnas beslut om att inte träna, men jag själv skulle ha känt mig bekväm med att träna.

Nästa resultat av coronatester kommer att komma under lördagen efter att spelare och anställda testats igen under de två senaste dagarna, meddelar Telegraph.

Bannerbild