Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Lincoln  klubbmärke Lincoln (B)

torsdag 24 sep 20:45

Jones: Perfekt miljö för mig

Bild till nyheten

Curtis Jones är tacksam över att han fått chansen att spela på Melwood tillsammans med seniorlaget, något som han tror bidrar rejält till sin personliga utveckling.

Under säsongen 2019/20 har Curtis Jones tagit stora kliv i utvecklingen som spelare. Han har fått debutera i Premier League och gjort totalt åtta framträdanden för seniorlaget.

När Everton gästade Anfield efter årskiftet slog den unge scousern till med ett drömmål i matchens slutskede och sköt därmed sitt lag vidare i FA-cupen.

Jones känner att den träningsmiljön med tränarna och spelarna är optimal för honom. 

– Det är perfekt för mig. Jag tror inte att jag varit lika långt fram i min utveckling under en annan manager eller i ett annat lag, säger 19-åringen till Liverpoolfc.com.

– Jag anser att staben med Jürgen, Pep, Pete och de andra är perfekt för mig eftersom att de alla tror på mig. De har även ett sätt att tänka fotboll som passar mig.

Jones har problem att välja ut ett ögonblick från säsongen som sitt favoritminne.

– Alla kommer att minnas målet mot Everton, sen gjorde jag även mål mot Shrewsbury och satte en avgörande straff mot Arsenal.

– Men höjdpunkten för mig är egentligen hur tacksam jag är för att jag fått chansen att spela av managern. Han lät mig debutera i Premier League för Liverpool.

– Jag har även fått speltid mot Chelsea, Everton och liknande. Så det är tufft att välja någon särskild händelse, jag är bara tacksam för de chanser jag har fått.

I Liverpools trupp finns gott om förebilder för de yngre spelarna att efterlikna.

– Att vara runt dessa spelare varje dag, det leder till att man lär sig av dem hur man kan agera, säger Jones.

– Jag har alltid sagt att (James) Milner har varit väldigt viktig för mig. Jag var 17 år när jag för första gången fick följa med på en försäsongsturné. Han har alltid guidat mig så att jag har kunnat utveckla mitt spel, även de defensiva delarna. Han har guidat mig i rätt riktning, något jag är tacksam för. 

– Trent (Alexander-Arnold) har också betytt mycket. Han är, precis som jag, en lokal kille som jobbat hårt för att ta sig till den position han befinner sig i idag. 

– Vi är från samma stad och har samma mål när det kommer till vad vi vill uppnå i den här klubben och hur vi vill ge tillbaka till supportrarna. 

Bannerbild