Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

– Det är otroligt

Bild till nyheten

Simon Mignolet är mäkta imponerad över hur Liverpool presterar den här säsongen.

Simon Mignolet lämnade i somras Liverpool för spel i belgiska Club Brugge. 

Det har varit en lyckad tid så här långt i Belgien. Club Brugge leder ligan med nio poäng och Mignolet har endast släppt in 11 mål. 

Trots fina framgångar på eget håll har Liverpools prestationer inte gått belgaren obemärkt förbi.

– Förra säsongen vann vi Champions League, att vinna den första titeln var väldigt viktigt för omklädningsrummet. När du har säkrat den så kan du bygga vidare. Hungern efter fler titlar blir större, säger målvakten till The Mirror.

– Stabiliteten är där och när du har så mycket kvalitet i anfallet med Sadio, Mo och Roberto så är du verkligen stark. De är fortfarande ett relativt ungt lag och titta bara på vad juniorerna gjorde i FA-cupen. Grunden är lagd för att bygga långsiktigt.

– Jag visste att Liverpool skulle slåss om titlar igen, men det de har gjort den här säsongen - det är otroligt. Jag hoppas att de kan vinna ligan så snabbt som möjligt.

Mignolet berättar varför han valde att lämna de europeiska mästarna i somras.

– Jag satt på bänken i ett och ett halvt år. När man är 31 år är man på toppen av sin karriär som målvakt, så man vill spela regelbundet. Om jag skulle suttit på bänken i två år till skulle jag ha varit 33 år. Alisson är en så duktig målvakt, även om jag visste att han skulle kunna bli skadad eller avstängd.

– Jag skulle kanske ha spelat fem, 10 eller 15 matcher per år, men att hitta en klubb som erbjuder regelbunden speltid när man är 33 är svårt, så jag tog chansen och gjorde det nu. 

– Även om jag är glad över att avsluta min karriär i Liverpool genom att vinna Champions League, så vill man spela en större roll i de titlar som tas. Det känns bättre att vinna titlar när man varit på planen och bidragit varje vecka.

Bannerbild