Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (B)

onsdag 08 jul 21:15

– Nu är vi solida igen

Bild till nyheten

I en podcast med James Pearce diskuterar målvaktstränaren John Achterberg bland annat Liverpools nyfunna defensiva stabilitet, Anfields bevattningssystem och hur tränarstaben samarbetar för att hitta de bästa lösningarna.

Liverpool har under de senaste veckorna presterat exceptionellt bra defensivt och har hållit nollan i sex ligamatcher i följd.

– Jag tror att de har hittat rätt igen. Just nu verkar det som att alla är tillbaka där de ska vara, arbetar som en enhet och jobbar väldigt bra tillsammans. Vi försvarar oss med alla elva spelare, säger målvaktstränare John Achterberg i The Athletics podcast "The Red Agenda", som leds av James Pearce. 

– Nu är vi solida igen, vilket är viktigt, för ofta kan ett mål för motståndarna vara avgörande. Nu är vi tillbaka i den position där ett mål för oss innebär att vi vinner.

– Vi vill alltid vinna med 4-0 och hålla nollan, men det är inte så det fungerar jämt. De flesta lag vi möter lägger sig lågt och tvingar oss att skapa chanser och driva matchen. Det kan sluta 0-0 eller 1-0, men ägarna har gjort sin del av arbetet. Planen har ett bra bevattningssystem så att den alltid är bra vattnad. Det gör att spelet går snabbare, vilket gör det enklare för oss.

– Tidigare var jag nervös om vi skulle möte exempelvis Sunderland på hemmaplan en solig dag, då skulle vi ha problem med att förflytta bollen tillräckligt snabbt för att ska något. Men nu vet laget hur motståndarna ska brytas ned. Detta är något som chefen (Jürgen Klopp) har jobbat mycket med.

Achterberg pratar varmt om manager Jürgen Klopp.

– Klopp vill höra vad du har att säga. Han bestämmer såklart i slutändan, men jag säger alltid vad jag tycker om målvaktssituationen, om vilka målvakter som är intressanta på transfermarknaden. Vi gör det vi tror är bäst för laget och han tar alltid del av allas åsikter.

– Man kan se det på arenan, hur han påverkar supportrarna och spelarna. Han kan styra hur spelarna ska uppträda genom vad han säger eller hur han uppför sig vid sidlinjen. Han inger en trygghet, något som man kan märka på publiken. 

– Spelarna kan ha samtal med honom. Klopp säger till dem att han kan vara deras vän, men inte bästa vän, eftersom att han bara kan spela elva spelare.

Målvaktstränaren berättar om hur tränarstaben jobbar när matcherna väl är igång.

– Om man inte är nöjd med hur saker och ting ser ut, kan man komma på en lösning? Det är en väldigt viktig faktor. Peter (Krawietz) sitter alltid på bänken och skriver ned saker. I pausen så träffas tränarna och Peter förklarar vad han har sett och Klopp säger vad han tycker. Tränarna bestämmer sig snabbt för lösningen som måste till i den andra halvleken.

– Det handlar ofta om att göra saker bättre. Om det står 0-0, så måste vi göra den och den delen av spelet bättre. 

– Efter matcherna säger han också något. Efter Tottenham-matchen sa han troligtvis "ja, vi vann matchen, men vi måste göra det bättre." Han tar alltid med positiva saker, men också det som måste sägas för att spelarna ska ha rätt inställning inför nästa match.

Lyssna på hela poddavsnittet i länken ovan eller på Spotify. 

Källa: Liverpool.no

Bannerbild