Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (B)

onsdag 08 jul 21:15

– Skapar en fantastisk stämning

Bild till nyheten

Takumi Minamino berättar om ett varmt välkomnande i sin nya klubb.

Nyförvärvet från RB Salzburg, Takumi Minamino, har anslutit till klubben och fick chansen att debutera direkt mot Everton i FA-cupen. 

– Jag har inte varit här länge, men det känns som att jag har spelat här i flera månader. Det är nog på grund av kärlek och värme man får från managern, de anställda och lagkamraterna. Liverpool skapar en fantastisk stämning, som gör det lättare att fokusera på fotbollen, säger Minamino enligt French Football News.

– Jürgen Klopp kom till mig efter den första träningen och sa: "bry dig inte om vilka du spelar med nu, spela på samma sätt som du gjorde i Salzburg, spela på Minamino-sättet".

En av anledningarna till att Liverpool plockat in Minamino är hans förmåga att spela på många olika positioner i offensiven. 

– Ja, det är en av mina styrkor och det är ett viktigt element i den moderna fotbollen. Det är något jag vill fortsätta med, att vara livlig i mellanrummet mellan mittfält och försvar. Det första jag tänker på när jag får bollen är att föra bollen i riktning mot motståndarens mål.

– Om jag ska anfalla på egen hand eller om jag ska använda mig av lagkamraterna mina, oavsett vad jag väljer, så håller jag fokus på målet.

24-årigen berättar hur det gick till när han tog beslutet att byta klubb.

– Jag fick ett anbud från den bästa klubben i världen, det betyder mycket för mig. Jag känner mig lyckligt lottad att jag får den här möjligheten.

– Jag visste att Liverpool var intresserade av mig, men det var väldigt överraskande. Jag mötte laget två gånger i Champions League och jag fick möjligheten att prata med Klopp. Efter de mötena blev jag mer säker på att det var en utmaning jag ville ta del av.

– Att jag faktiskt gjorde mål på Anfield, det gav mig självförtroende. Jag sa till mig själv att jag vill uppleva den atmosfären oftare, avslutar Minamino.

Bannerbild