Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Pep: Ederson missar matchen

Bild till nyheten


Pep Guardiola meddelade på dagens presskonferens att förstekeepern, Ederson, inte kommer att bli klar för spel till söndag.

Det har varit osäkert kring huruvida Manchester City skulle kunna komma till spel med Ederson som siste utpost på söndag, efter att brassen tvingats utgå med skadekänning mot Atalanta i veckan. 

På dagens presskonferens meddelade Pep Guardiola att så inte blir fallet. Skadan är inte läkt och istället räknar han med att Claudio Bravo kommer in. 

"Claudio är en bra målvakt som tog oss till en seger i Carabao Cup förra säsongen och han gjort det fantastiskt för Chile på internationell nivå. Bara för att han inte spelar varje vecka är han ingen dålig målvakt", förklarade Pep. 

Det har spekulerats ifall det kan röra sig om en mörkläggning från Pep Guardiolas sida men då han mötte den samlade presskåren med denna informationen och även Manchester City officiellt kommunicerar detta på sin hemsida skulle det göra honom till en av de bästa pokerspelarna i branschen om brassen är mirakulöst frisk till söndagens match.

Däremot kommenterade Pep inte skadesituationen kring David Silva eller Rodri, som båda på förhand också varit osäkra kort.