Nästa match (Premier League)

Watford klubbmärke Watford (B)

lördag 29 feb 18:30

Ska se över användningen av kort

Bild till nyheten

Liverpool FC vill ha mer kontroll över vem som faktiskt är inne på Anfield.

Liverpool FC skriver på sin officiella sajt att de ska skaffa ett nytt system för identifikation, med målet att biljettköp ska bli så rättvist som möjligt, samtidigt som att de ska kunna skapa en bättre säkerhet på Anfield eftersom att klubben kommer att få bättre översikt över vem som faktiskt befinner sig på arenan under vilka matcher.

Det är många som har medlemskap och kort för biljettköp på Anfield. En del har flera kort och andra använder familjemedlemmar eller vänners medlemskap när de ska på match. Det klubben gör nu gör de alltså för att få bättre koll på vem som använder korten.

Enligt Liverpool Echo kommer klubben inte att konfiskera något eller ta ett säsongskort från någon som står i exempelvis en familjemedlems namn. Det kommer att vara en process där supportrarna kan ge klarhet i vem som använder biljetterna.

Enligt lokaltidningen har supporterorganisationen Spirit of Shankly blivit informerade om planerna.

Redan måndagen 14 oktober kommer en verifieringsprocess att starta online. Först ut är medlemmar som var på 13 eller fler Premier League-matcher under förra säsongen. Därefter ska alla genomföra processen - säsongskortsinnehavare och hospitalitymedlemmar. 

Man måste ha tagit sig igenom registreringssystemet för att kunna få tillgång till medlemsförsäljningen i november. 

Bannerbild