Nästa match (Premier League)

Watford klubbmärke Watford (B)

lördag 29 feb 18:30

– Lämna mig ifred!

Bild till nyheten

Tammy Abraham öser beröm över Virgil van Dijk och menar att det var plågsamt att möta mittbacken.

Tammy Abraham har denna säsong fått chansen som Chelseas nummer ett på anfallssidan. Ett förtroende som han har tackat för genom att ösa in mål och just nu är han i delad skytteligaledning med Sergio Agüero.

Liverpool vann nyligen ett ligamöte på Stamford Bridge och i matchen kom Abraham endast till en riktigt farlig målchans och då stod Adrán i vägen. Att det blev så få chanser beror till stor del på Virgil van Dijk.

– Han är en best. Han är så bra på det han gör. Han är rutinerad. Jag försöker att använda några av mina trick som jag har i huvudet, men hans spelförståelse är på topp. Det handlar om att göra de små sakerna, rörelserna, säger Abraham till The Mirror.

– Med mina rörelser i straffområdet är det inte alla försvarare som lyckas hålla koll på mig, de fokuserar enbart på bollen. Han lyckas dock med båda delar, han håller koll på både mig och bollen. Han vet var jag är och var jag vill vara, han följer efter mig.

Den unge anfallaren menar att det var direkt plågsamt att möta mittbacken.

– Det är plågsamt för en anfallare - lämna mig ifred!

Liverpool är det lag som har släppt in minst antal mål i Premier League så här långt in i säsongen med sex insläppta mål totalt.

Bannerbild