Nästa match (Premier League)

Watford klubbmärke Watford (B)

lördag 29 feb 18:30

– Klopp har betytt allt för mig

Bild till nyheten

Trent Alexander-Arnold om vad Jürgen Klopp betytt för hans karriär.

Just nu befinner sig den nyblivne 21-årige scousern, uppväxt ett stenkast från träningsanläggningen Melwood i stadsdelen West Derby, på landslagssamling med England.

Three Lions är obesegrat i EM-kvalet och ska möta Tjeckien i Prag på fredag och Bulgarien i Sofia tre dagar senare

På landslagets presskonferens fick Trent frågan vad Klopp har betytt för karriären.

– Allt. Vem vet vad som hade hänt utan honom?

– Han har gett mig fler chanser än jag hade kunnat drömma om. Han har stor tro på mig och jag har försökt att betala tillbaka förtroendet varje gång som han har gett mig chansen. Förhoppningsvis blir det ytterligare fyra år med framgång.

– Redan under de första veckorna besökte han akademin och tittade på unga spelare. Det var ett tecken på att han skulle ge unga spelare chansen och under fyra år har han visat att han är beredd att ge unga spelare möjligheter.

Sedan PL-debuten på Old Trafford 2017 har han utvecklats till en av världens främsta högerbackar.

Nu har han spelat 97 matcher under Klopp och står noterad för fem mål och rekordmånga assist från en högerback. 

– De senaste åren har varit som en virvelvind. Allt har gått så fort. Jag hade aldrig förväntat mig att det skulle gå så bra. Jag är välsignad som haft turen att få chanser av de rätta tränarna under de rätta perioderna.

– När jag tagit tillvara på möjligheterna så har jag fått fler. Det är jag tacksam för.

Under denna period har Trent också hunnit spela 5 A-landskamper och gjort ett mål – i 3-0-segern mot USA på Wembley i november ifjol.

Denna säsong har han spelat 11 matcher för The Reds och står bokförd med ett mål och tre assist (2 i Premier League och 1 i Champions League). 

Om han fortsätter i den takten kan han upprepa eller passera den fantastiska statistiken från ifjol, då han levererade ett mål och 16 assist.

På presskonferensen fick han också en fråga om sina framtidsambitioner.

– Vad som driver mig? Målet är att vinna troféer. En önskan om att efterlämna ett arv och känna att jag haft en inverkan på min klubb och mitt land. Det är huvudmålet; att vinna så många troféer som möjligt och gå så långt som möjligt i alla turneringar.

– Jag vann Champions League i somras och nu vill jag vinna sådana priser oftare.

– Lusten och hungern efter segrar kommer aldrig att dö ut. Oavsett hur mycket man vinner är det ändå aldrig tillräckligt. Du måste pressa dig att bli bättre som spelare och som lag, oavsett vem du spelar för.

– Målet är att alltid vinna, det är den mentaliteten jag har.

Bannerbild