Nästa match (Premier League)

Watford klubbmärke Watford (B)

lördag 29 feb 18:30

– Sju segrar är målet

Bild till nyheten

Van Dijk om det svettiga spelschemat med sju matcher på 21 dagar innan nästa landslagsbreak.

Fram till nästa landslagsuppehåll om tre veckor ska The Reds spela sju matcher.

  • Newcastle (H)
  • Napoli (B)
  • Chelsea (B)
  • MK Dons (B)
  • Sheffield U (B)
  • Salzburg (H)
  • Leicester (H)

– Vi vill vinna alla matcher som vi har framför oss. Det är sju matcher till nästa landslagspaus i oktober och målet är att vinna alla – och det ska vi försöka med, säger Virgil van Dijk till Daily Mirror. 

– Det är svårt att säga om det är tillräckligt för att vinna titeln, om vi tar lika många poäng som förra säsongen. Du kan bara försöka vinna matcherna, det är det enda du kan tänka på. Men vi vet förstås hur bra Manchester City är även den här säsongen, fortsätter han.

– Men det är flera turneringar där vi kan försöka nå framgång. De närmaste veckorna kommer vi att spela lördag-tisdag hela tiden och det är några tuffa matcher. Vi har exempelvis Chelsea borta och Napoli borta i Europa. Ligacupen är aldrig enkelt. Vi vet hur tufft det kommer att bli, både under denna period och resten av säsongen.

– Men vi har mentaliteten och spelarna som krävs för att vinna varje match, tillägger han. 

Om prisregnet

För en tid sedan blev Liverpools nummer 4 utsedd till UEFA:s Player of the Year och är också favorit att vinna Ballon dÓr.

– Jag är väldigt stolt över UEFA- och PFA-priserna. Jag kände till att Fabio Cannavaro var den senaste att vinna UEFA-priset (som försvarare, reds anm) och det var länge sedan.

– Det kommer alltid att finnas delade åsikter om vem som är bäst, om det är en försvarare eller en mer offensiv spelare, men jag är glad över att det blev jag.

Van Dijk har nu återvänt till Merseyside och Melwood för uppladdning inför lördagsmatchen mot Newcastle (kl 13.30, Viasat/Viaplay) 

Den senaste veckan har han i egenskap av kapten lett sitt Nederländerna till två EM-kvalsegrar mot Tyskland och Estland.

– Det har varit en bra vecka, där vi fått med oss max antal poäng. Nu ska jag bara fokusera på att återhämta mig och se till att vara redo för Newcastle, avslutar han.

Bannerbild