Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Månadens Medlem: Elias Hökfors

Bild till nyheten

Besvikelsen över missad PL-titel har bytts mot ren och pur stolthet.
– Den resan som det här laget har gjort har varit fantastisk att följa och förhoppningsvis är det en bit kvar på den, säger Månadens Medlem som vi hämtat från Umeå denna gång.

Namn: Elias Hökfors

Ålder: 24 år

Yrke: Studerar till civilingenjör i teknisk fysik

Familj: Ingen egen än så länge, men har mamma, pappa och två syskon

Bor: Umeå

Fritidsintressen, förutom LFC: Konsumerar stora mängder populärkultur och annan idrott

Aktuell: Framlottad till Månadens Medlem i maj ur vårt register och får 500 kr att handla för i klubbshopen Sam Dodds. Grattis!

# När och varför började du hålla på Liverpool FC?

– Jag har inget tydligt svar på den frågan faktiskt. Det växte fram någon gång runt 2006 tror jag, från en kombination av att kompisar hejade på dem, att jag såg de på tv då och då och att de hade Steven Gerrard i laget.

# Har du spelat fotboll själv?

– Ja, och till skillnad från Gerrard så är jag en one-club man. Jag har bara spelat för moderklubben Överkalix IF. Med dem har jag ett antal säsonger i division 5 norra Norrbotten under bältet men nu ligger fotbollsskorna på hyllan sen några år tillbaka.

# Vilket är ditt bästa LFC-minne – live på Anfield eller på TV?

– Just nu går det inte att svara något annat än den makalösa vändningen mot Barcelona. Jag satt där med en märklig känsla av att det både var ett mirakel men samtidigt inte helt oväntat. Livet som Liverpoolsupporter har gjort att man ständigt är orolig för slip-ups men det här laget har en stabilitet och en mental styrka som jag inte kan sluta hänföras av.

# Din favoritspelare – dåtid och nutid?

– Jag har ju inte hunnit uppleva så mycket dåtid men under den tidsperiod jag har hejat på dem finns ingen annan spelare än Steven Gerrard.

– I dagens trupp finns det så många spelare jag verkligen tycker om. Dock vill jag lyfta fram ett kanske lite otippat val av spelare, nämligen Jordan Henderson. Kvalitetsmässigt är han långt ifrån bäst i laget och många är de gånger då jag suttit och svurit över hans långsamhet och sidledspassningar. Däremot blir jag förvånad över att många supportrar fortsätter ifrågasätta honom som kapten. För mig är han en spelare med fantastisk inställning och ett stort föredöme för klubben. 

– Jag tror att många under våren har fått upp ögonen för hur otroligt viktig han kan vara i det här laget som ledare när han visat vägen i match efter match.

# Drömspelare du vill se i den vackra Liverpooltröjan?

– Jag ser egentligen inga direkta brister i nuvarande trupp men att norpa Bernardo Silva från City hade varit intressant ur två perspektiv: Dels för att öka bredden och kreativiteten i truppen, men också för att det hade försvagat vår största konkurrent. Utifrån samma logik hade även Aymeric Laporte varit spännande.

# Hur många gånger har du besökt Anfield?

– Jag har tyvärr aldrig fått uppleva Anfield på plats. Det ligger dock högt upp på önskelistan.

# Vad tänker du när du tittar tillbaka på PL-säsongen där vi sumpade ligatiteln med en poäng?

– Oj, jag skulle kunna skriva en hel C-uppsats om det här känns det som. Om jag ska försöka sammanfatta mina känslor så blir det ungefär så här: Till att börja med är det såklart en enorm besvikelse att vara så nära men ändå inte vinna. Jag mådde fruktansvärt dåligt efter City-Leicester härom veckan. I mina ögon förändrar egentligen inte poängsumman något, i en serie så är det tabellpositionen som räknas och inget annat.

– Med det sagt kan jag fortfarande vara stolt över prestationerna som har varit helt otroliga den här säsongen, både i form av högsta- och lägstanivå. Det har varit med glädje och en ”positiv” nervositet jag följt matcherna. Den resan som det här laget har gjort har varit fantastisk att följa och förhoppningsvis är det en bit kvar på den.

# Vad tror du om våra chanser i CL-finalen mot Tottenham i Madrid?

– Det kommer bli tufft och tight. Jag har full tilltro till att de spelare som får chansen kommer prestera på en hög nivå och vara så förberedda man kan vara. Det finns ju dock ett annat lag på planen och Tottenham är verkligen ingen dålig motståndare, vilket de har visat mot oss flera gånger. Ska jag ge en procentsats blir det 60-40 i vår favör.

# När, hur och varför blev du medlem i svenska supporterklubben?

– Det är nog snart tio år sedan. Jag hade upptäckt sidan och börjat följa den med stor glädje. Det kändes verkligen som ett initiativ jag ville vara med och stödja.

# Något som du saknar på vår hemsida LFC.nu?

– Jag gillar ju lite längre och djupare läsning. Jag vet ju att ni som jobbar med sidan inte är några journalister (förutom Pelle reds anm) och att det kanske inte finns tid till detta. Det man skulle kunna göra är att tipsa om sådana alster skrivna av andra skribenter (här vet jag att betalväggar ställer till med problem också).

# Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– En Champions League-seger och Daenerys huvud på ett fat! 

* YNWA – always.

Bannerbild