Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

lördag 11 dec 16:00

Spelarna som kan lämna i januari

Bild till nyheten

Transferfönstret har öppnat igen, och därmed är spekulationerna om vilka spelare som kan ansluta till eller lämna truppen.

Både Adrien Rabiot från PSG och Bristol Citys Lloyd Kelly har ryktats till Liverpool, men ingen av de mest trovärdiga journalisterna har så här långt rapporterat om något intresse för varken mittfältaren eller försvararen.

När det gäller vilka spelare som kan säljas eller lämna på lån så är kandidaterna desto fler.

Det pratas mest om Dominic Solanke. Den engelske anfallaren har inte spelat en enda match för A-laget denna säsongen, och har varit på bänken endast en gång. Det allra troligaste ser nu ut att vara en låneövergång till Crystal Palace. Roy Hodgson har gått ut offentligt och sagt att han önskar att Solanke ansluter på lån.

Alberto Moreno har bara spelat fyra matcher denna säsong, och i en av dem kom han in som inhoppare. Spelarens kontrakt går ut till sommaren, och därför kan han nu börja förhandla med andra klubbar om en free transfer efter säsongen. Enligt Liverpool Echo ska både Sevilla och Marseille ha visat intresse för spanjoren. 

Daniel Sturridges kontrakt går också ut till sommaren. Även han kan därför förhandla med utländska klubbar. Efter en lovande start på säsongen med fyra mål, däribland drömmålet mot Chelsea, har han fått lite speltid under den senaste tiden. Förra januari lämnade anfallaren på lån till West Bromwich.

Lazar Markovic är än annan spelare vars kontrakt är i färd att löpa ut. Det återstår att se om någon klubb visar intresse att köpa loss serben, som är så långt man kan komma från att ha en framtid i Liverpool.

Nathaniel Clyne kom som en överraskning tillbaka i startelvan mot Manchester United, och engelsmannen har sedan gjort ett par inhopp. Backen ska dock vara på en hel del klubbars radar. Fulham, Cardiff och Leicester ska ha visat intresse för att låna spelaren.

Divock Origis säsong, oavsett vad som sker i januari, kommer att kommas ihåg för det mål han gjorde mot Everton. Belgaren gjorde även en assist i matchen efter, men efter det har det varit tillbaka till bänken. Wolverhampton visade intresse i somras, och ska vara fortsatt intresserade.

Bannerbild