Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

Hyllar Salah: – En fin gest

Bild till nyheten

I segern mot Arsenal gav Mohamed Salah bort den andra straffen till Roberto Firmino, som fick göra karriärens första hattrick. Jürgen Klopp hyllade den fina gesten efter matchen.

Jürgen Klopp hyllade Mohamed Salah för att ha gett hattrick-hjälten Roberto Firmino "en julklapp" i Liverpools seger med 5-1 mot Arsenal. Managern var mycket nöjd över hur osjälvisk Salah var när han lät brasilianaren ta Liverpools andra straff för kvällen.

– 2018 slutar med en julklapp från Mo Salah, och jag älskar det, sa Klopp.

– Jag älskar gesten. Jag gillar verkligen att han gav bollen till Bobby så att han kunde göra hattrick. Det är fint. Just när det hände var jag inte jätteglad, för på träning så sätter Bobby inte sina straffar allt för ofta om jag ska vara ärlig. Idag var det dock hans dag.

– Det gick bra, så det var en av de finaste sakerna jag har sett i mitt liv. Jag tror inte att det finns så många spelare som skulle ha gjort som Mo.

– När jag såg honom fira med Bobby så kände jag bara 'wow'. Helt outstanding. Det var, än så länge, säsongens finaste gest. Väldigt, väldigt fint gjort.

Segern ökade Liverpools ledning i Premier League till nio poäng.

Klopp fick en fråga om han hade något meddelande till alla överlyckliga supportrar.

– Jag är inte känd för att vara negativ. Då och då njuter till och med jag av livet!

– Vi tog oss an säsongen med målet att kvalificera oss för Champions League för tredje året i följd. Känner vi att vi har klarat av det redan? Nej, tyvärr, men jag kan inte känna att vi har klarat det. Jag har lärt mig att inom sport måste du hela tiden tänka på nästa utmaning.

– Det vore galet om fansen inte tycker att det är en bra period.. En del har väl till och med semester så här års.

– Nyårsafton kanske kommer att vara ännu mer högljutt i Liverpool i år, men förhoppningsvis inte allt för högljutt för min hund tycker inte om det. Men det gäller att vara redo igen den 3:e januari. Det är allt jag ber om.

Bannerbild