£170M på Soton-spelare

Bild till nyheten  £170M på Soton-spelare
Virgil van Dijk blir världens åttonde dyraste spelare. I och med affären mellan Liverpool och Southampton har Merseyside-klubben köpt spelare från Southampton till ett värde av £170M.

Liverpool har säkrat Virgil van Dijk från Southampton i en affär värd £70M, som kan stiga till £75M. Mittbacken kommer att ansluta till Liverpool 1 januari, och kommer att göra det som dyraste försvarsspelaren någonsin. 

Liverpool har köpt en hel del från Southampton under de senaste åren, totalt har de köpt för £170M! Intressant att jämföra med kan vara att 80% av Southampton såldes till Gao Jisheng för £210M i augusti.

Under sommaren 2014 köptes Rickie Lambert in för £4M, sedan kom Lallana för £25M och Lovren för £20M. Liverpool betalade alltså £49M för Southampton-spelare under den sommaren.

Sommaren efter kom Nathaniel Clyne för £12,5M, sedan kom Sadio Mané för £34M under 2016.

Virgil van Dijk blir världens åttonde dyraste spelare, med spelare som Neymar, Ousmane Dembélé, Paul Pogba, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain och Romelu Lukaku före sig på listan.

Samtidigt blir han också den dyraste försvarsspelaren genom tiderna, efter att ha tagit platsen från Kyle Walker som såldes från Tottenham till Manchester City för £54M.

Fram tills van Dijk-affären var Dejan Lovren Liverpools dyraste försvarsspelare för £20M. Glen Johnson kom för £18,5M medan Mamadou Sakho kostade £18M.

Källa: Liverpool.no 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer