Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

lördag 11 dec 16:00

"Vi kan klara oss utan Mané"

Bild till nyheten

Divock Origi är säker på att Liverpool har tillräckligt skickliga anfallsspelare för att behålla formen trots att Sadio Mané lämnar för Afrikanska mästerskapen.

Mané kommer att flyga till Gabon efter Liverpools möte med Sunderland för att sluta upp med sitt Senegal.

Trots att Mané har varit en vital spelare för de rödas anfallsspel med sin fina form under första halvan av säsongen så tror Divock Origi att med Sturridge tillbaka och en Coutinho som är nära en comeback så kommer inte lagets offensiva kvaliteter försämras.

Han sa såhär till Liverpoolfc.com: 

"I fotbollen så kan allt hända. Tyvärr måste Sadio lämna oss, men vi har en väldigt stor och bra trupp vilket är en av våra stora styrkor."

"Vem som än spelar längst fram, eller var som helst egentligen, så är jag säker på att vi kan göra avtryck och få ut det bästa av varje match."

"Vi är en väldigt stark grupp och det kommer att synas i framtiden. Det är jag säker på."

Även utan Mané så kommer kampen om de offensiva positionerna vara fortsatt tuff då Sturridge är tillbaka och snart ska Coutinho vara redo för att spela igen.

Sturridge har redan gjort ett avtryck sedan han återvänt från skada, han var involverad i det avgörande målet mot Everton och gjorde sitt första ligamål för säsongen i matchen mot Stoke.

"Daniel är en fantastisk person och fotbollsspelare, det är ett nöje att spela med honom," sa Origi.

"Vi måste stötta och hjälpa varandra, alla i varje lagdel måste hjälpas åt. Alla vi anfallare längst fram försöker att få ut det mesta från oss själva så vi kan utvecklas. I slutändan är det tränaren som tar besluten men om alla är i toppform så är det positivt för laget och väldigt viktigt för säsongen."

"Daniel är en annan typ av spelare än mig, så jag kan se hur han gör vissa moment och lära mig av det. Jag gillar att spela med honom, han ör en väldigt smart spelare."

"Många pratar endast om hans avslutningar, men han har otrolig kvalitet i sitt passningsspel för att ta ett exempel. Han har redan bevisat att han besitter kvalité, han är väldigt, väldigt viktig för det här laget."

För Origi personligen så kommer han sikta på att behålla sin startplats under 2017.

Efter att ha gjort ett inhopp mot Sunderland den 26 november har han startat alla matcher förutom en. Under den perioden har han gjort fem mål.

"Jag är alltid glad när jag får spela och jag har bidragit med mål när jag har fått chansen, så det har fungerat väldigt bra för mig."

"Jag känner fortfarande att jag kan ta fler steg i utvecklingen, jag känner att jag kan addera förmågor till mitt spel. Jag försöker att vara så komplett som möjligt och det är vad staben försöker hjälpa mig med."

"En viktig förmåga i truppen är att vi är flexibla i alla positioner. Det gör oss svårare att läsa och jag är glad att vi har ett sådant system för jag njuter av att spela i det."

Bannerbild