Sturridge spelar inte mot Sion

Bild till nyheten Sturridge spelar inte mot Sion
Brendan Rodgers inbjöd till presskonferens idag inför Europa League-mötet mot FC Sion. Detta var vad Liverpoolmanagern hade att rapportera om motståndet, Sturridge, Rossiter, Origi, Ings och Benteke.

"Vår strategi till matchen är densamma som tidigare. Europa League är en möjlighet för spelarna som inte fått så mycket speltid hittills".

"Jag förväntar mig en match där vi måste visa tålamod. Sion försvarar sig djupt och väntar på kontringar."

Rodgers bekräftade också att Jordan Rossiter kommer att få speltid, precis som mot Bordeaux.

"Han är en ung spelare som utvecklas bra. Han har också en väldigt stark personlighet. Han och de andra unga spelarna gjorde det väldigt bra förra gången. Jordan är aktuell inför morgondagens match."


Men Daniel Sturridge sparas till söndagens derby.

"Vi vill att han ska vara klar till helgen. Daniel jobbar sig fortfarande tillbaka mot toppformen och har en bit kvar dit."

Nordirländaren bekymrar sig inte om att Sturridge ska bli uttagen i Roy Hodgsons landslagstrupp under oktoberuppehållet.

"Det viktiga är att jag låter FA få veta allt kring Daniels situation och jag är säker på att Roy och hans medicinska är smarta nog att känna till den."


Han avvisar också spekulationer i belgiska medier om att Divock Origi kan komma att bli utlånad i januarifönstret. 20-åringen ligger efter Danny Ings, Daniel Sturridge och Christian Benteke i forwardskön men förväntas starta mot FC Sion.

"Nej, det är inte aktuellt nu. Han var utlånad förra säsongen. Vi får se på läget efter säsongen."

Rodgers har tro på Origi, som slog igenom under VM i Brasilien.

"Det tar tid att finna sig tillrätta. Divock är en ung spelare med stora kvaliteter. Han kommer att bli bedömd efter mål, men har inte spelat så mycket. Han är en jordnära kille och vet att han är här för att utveckla sig."


Rodgers är också nöjd med hur Danny Ings och Daniel Sturridge har agerat tillsammans i anfallet. Duon spelade ihop för första gången mot Aston Villa i lördags.

"Vårt kombinationsspel var väldigt bra och de två på topp skapade en hel del. Vi borde kanske ha gjort några fler mål. Danny Ings har varit strålande, han ger oss intensitet och press i spelet."

"Jag tycker att det ser ut som han alltid kan göra mål, från över 20 meter. Det är en av orsakerna till att vi hämtade hit honom. Han kan få bollen i skottposition och han kan toucha passningar vidare till Daniel."


Slutligen hoppas managern att Christian Benteke kan vara matchfit tills derbyt på söndag eftermiddag. Centertanken går en kamp mot klockan för att bli kvitt sin sträckning. "Big Ben" tränade dock inte på onsdagen heller.

Bilderna är hämtade från dagens träning på Melwood och Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer